ODO 1 SLUIT OEFENPERIODE MET GOEDE WEDSTRIJD AF.

Door Arno

Na de wedstrijden voor de Haagse korfbaldagen tegen hoger spelende teams gespeeld te hebben, was het nu kijken of we ook zelf een wedstrijd kunnen maken tegen een lager geklasseerde tegenstander. Deze avond was Dijkvogels uit Maasdijk de tegenstander, want in de zaal 2e klasse zal spelen. Dit neemt niet weg dat we deze tegenstander moeten onderschatten, want het blijft altijd een beladen derby. Het 2e moest in Dijkvogels 2 haar meerdere herkennen, dus we waren gewaarschuwd. We begonnen de wedstrijd met Sven, Thijs, Sanne en Tamar in de eerste aanval. Zij moesten eerst nog even zoeken, maar uiteindelijk wist Tamar de score te openen. Dijkvogels wist tot 2-2 steeds een pasklaar antwoord klaar te hebben, door steeds weer de gelijkmaker te scoren. Toen deelde we het eerste plaagstootje uit door het verschil naar 2 te tillen. Het wilde echter nog niet lekker in het 2e aanvalvak, waardoor het Dijkvogels nog één keer lukte om op gelijke hoogte te komen bij 4-4. In de rest van de 1e helft zou Dijkvogels van scoren afgehouden worden en liepen we langzaam uit naar een 7-4 ruststand.
Zoals altijd valt er in de rust genoeg te vertellen over de dingen die goed gaan en soms dingen die beter kunnen. De tweede helft gingen we verder waar we mee begonnen waren. Nadat Dijkvogels de 7-5 had binnen geschoten, trokken we een gaatje van 4 naar 9-5. Het bleef echter lastig voor het 2e aanvalsvak om de korf te vinden, waardoor dit gat weer gehalveerd werd door de tegenstander. De laatste 20 minuten zou het echter allemaal nog goed komen en zouden we uitlopen naar een mooie eindstand. De als doel gestelde 16 doelpunten werden uiteindelijk niet gehaald, maar we hebben wel de tegenstander laten zien dat we een prima verdediging hebben. De wedstrijd werd uiteindelijk afgefloten bij 15-8 met mooi doelpunt van achter de korf van Marije.
Volgende week begint de competitie weer en gaat het weer om de punten. De eerste tegenstander is DES uit Delft, waar ons vlaggenschip in competitie verband de laatste jaren niet tegen gespeeld heeft. Een onbekende tegenstander dus die vorig jaar promoveerde naar de 1e klasse. We zullen ook daar ons goede spel van de laatste wedstrijden moeten vasthouden en de wedstrijd naar onze hand zetten, zodat we in de eerste speelronde onze punten pakken.
We spelen deze wedstrijd in de Hoornbloem in Den Hoorn, waar de scheidsrechter om 19:45 uur de wedstrijd zal in fluiten. Ik hoop weer op veel steun uit Maasland.
Tot zaterdag, Arno.