ODO SPEELT OOK TEGEN EXCELSIOR EEN GOEDE WEDSTRIJD

Na de prestatie tegen Sproting Trigon, was het vanavond zaak om de accu’s weer vol te hebben om ook tegen hoofdklasser Excelsior te vlammen. We gingen weer scherp van start, maar ook vanavond zou de openingstreffer van de tegenstander komen. Voor ODO scoorde Thijs de gelijkmaker, waarna de ploegen om en om zouden scoren tot 4-4. Bij deze stand namen wij weer even de leiding net als gisteravond. Deze keer kwamen echter niet verder dan 4-6, waarna er door Excelsior een time out werd aangevraagd. Hierna stond de tegenstander weer helemaal op scherp en wist de korf weer te vinden. Ook wij zouden voor de rust nog de nodige doelpunten maken, zodat we met een 10-10 stand de kleedkamers opzochten.

In de rust werden toch weer wat puntjes op de bekende i gezet, waarna we aan de 2e helft konden beginnen. Sven bracht ons in de eerste aanval ook gelijk weer op voorsprong, maar Excelsior liet zien dat zij wel héél graag op vrijdagavond de halve finale wilde spelen. Zij scoorden nu 4x op rij, waarmee zij naar 14-11 uitliepen. Thijs wist nog een mooi doelpunt te scoren vanuit de hoek van het veld in de laatste seconde van de schotklok. Hierna werd het vak van Sven, Thijs, Sanne en Tamar gewisseld voor onze reserves. Zij mochten de laatste 20 minuten spelen, want om hen 2 avonden op de bank te laten zitten is voor hen ook niet leuk. Kees en Bianca zouden voor dit vak nog scoren en ook Michiel M. en Eline hebben zich prima staande gehouden tegen deze tegenstander. Na de 14-12 van Thijs zouden de Delftenaren langzaam weglopen naar de uiteindelijk eindstand 25-15.

Het getoonde spel biedt zeker perspectieven voor het komende zaalseizoen, waarin ik inzet op behoud in de 1e klasse. Zaterdag spelen we de laatste oefenwedstrijd tegen onze buren uit Maasdijk. Ik hoop dat we de ingezette lijn ook tegen Dijkvogels kunnen doortrekken, zodat het publiek een mooie wedstrijd krijgt voorgeschoteld. Als u ons aan wilt moedigen, zorg dan dat u om 18:30 uur op de tribune zit. ODO 2 speelt dan tegen Dijkvogels 2 en direct daarna het 1e tegen Dijkvogels 1 om 19:45 uur.