ODO SPEELT PRIMA 1E WEDSTRIJD IN HC CUP.

In het toernooi om de Haagse Courant cup moest ons 1e in Scheveningen aantreden tegen een tegenstander van formaat. Sporting Trigon, in de overgangsklasse op het veld herfst kampioen, had op maandagavond gelijk gespeeld tegen Excelsior. In aanloop op de wedstrijd gingen we er nog van uit dat we zonder klok zouden spelen, maar op verzoek van de tegenstander werd er toch met klok gespeeld. Omdat wij nog steeds op zoek zijn naar de oude vorm, betraden we het veld met het gevoel dat er niets te verliezen was en we er het beste van zouden maken.
Binnen 10 seconde na het eerste fluitsignaal had Trigon het openingsdoelpunt al door de korf geschoten. Dit kon wel eens een heet avondje worden. Sven wist echter de gelijk maker bijna niet zo snel te scoren. Trigon was hierdoor blijkbaar even van de leg, want de volgende aanvallen liepen niet zo soepel als de eerste. Wij zouden zelfs een voorsprong nemen naar 3-1, voordat zij wat terug konden doen. Het werd gelijk bij 4-4, waarna wij het even niet meer onder controle hadden en zij 5x op rij zouden scoren. We waren toen al wel in de laatste 5 minuten van de 1e helft aangeland. Voor rust zouden wij ook nog 3x scoren, wat de ruststand op 9-7 bracht.
We konden best tevreden zijn tot zover. Even de spelers allemaal een flinke pluim gegeven, want ze speelden weer als een team en misschien zat er nog wel een verrassing in het verschiet voor Trigon. Met de eerste aanval van de 2e helft schoot Anton ons direct naar 9-7, maar we zouden in de tweede helft helaas niet meer op gelijke hoogte komen. Beide ploegen scoorden gelijk op met de ene mooie aktie naar de ander. Het was een beetje jammer dat we een paar stippen hebben gemist, anders had Sporting Trigon het nog warmer gekregen. Nu wisten zij 18 doelpunten te maken en onze teller bleef op 16 steken. Dit hadden we ons als doel opgelegd, want 16 doelpunten tegen deze tegenstander hadden we van te voren niet op gerekend.
Aan het eind van de wedstrijd dus alleen maar tevreden gezichten aan ODO kant. Bij Sporting Trigon was dat minder, want zij hadden duidelijk hun doel niet bereikt. Zij wilden met een zo groot mogelijk verschil winnen om zo Excelsior onder druk te zetten voor vanavond en zo een halve finale plaats in het zicht te houden. Twee doelpunten verschil is niet veel, maar wij zullen ons opnieuw opladen om nog een avondje te schitteren. Vanavond is dat in de Houtrusthal in Den Haag ook weer om 20:45 uur