ODO 5 – Valto 4   10-11 scharrelvlees

Door Rob van der Hak

We waren er toch wel ziek van.

 

Vooraf was de voorbereiding zeer relaxed, al bavarderend -ondere andere- over het legaliseren van het aldus thans illegaal aanbieden van vlees. Door de ruimtes schoner en groter te maken alwaar het vlees kan rondschurken, ontstaat er zo iets als (nog net niet duurzaam) scharrelvlees (23 pt 1x LW). Dat dit ook met de politiiek te maken heeft…..Op alweer een zonning aandoend Baanderheer complex geeft de aldaar aanwezige uiteraard niet de gevoelstemperatuur (33 pt 2x LW) weer (want staand in de zeer lommerrijke schaduw aan de overkant) en is er toch wel twijfel over de gewenste onder outfit (lange mouwen, c.q. pijpen). De heer T.J. v. B. te M. kiest vanwege mistdreigingen voor zekerheid door in een kikke fluorescerende outfit op te dagen. Al ras worden enkele spelers #5 afgeremd in hun warming-up pogingen (want de wedstrijd begint dit keer echt op tijd dus….)

De lieflijke S.M. te M. neemt vandaag de honneurs waar als 4e dame (en dat ging prima!!).

De tijdelijke geblesseerde S.H. te D.P. te M. neemt plaats in de dug out, we kunnen beginnen.

De eerste 5 minuten geeft #5 niet thuis en dreigt een snelle 0-2 achterstand welke niet geheel bewust wordt afgewend en in een 1-1 tussenstand wordt omgezet. Daarna een welhaast op bordeelsluipers behaalde riante voorsprong van 5-1, met weer een zogenaamde Rober-bal als een van de hoogtepunten. Helaas valt er weinig soeverein (32 pt 2x WW) te spelen, #5 weet de controle niet vast te houden en Valto sluipt op bijkans hetzelfde  schoeisel weer naderbij. Met rust een nog alleszins confortabele voorsprong van 2 punten, en in de rust zet S.H. te D.P. te M. eenieder nog op scherp met tactische tips. Helaas scoort Valto na rust heel erg snel en na enig tegenspartelen nemen ze zelfs de leiding. Een wonderbaarlijke (34 pt 2x LW) wederopstanding (28 pt 2x LW) van het periodiserend (idem) herstelvermogen(25pt 1x LW) in zowel fysiek als mentaal opzicht brengt # 5 een 10-8 voorsprong en een virtuele ticket om de wedstrijd ogenschijnlijk moeiteloos en overheersend te winnen. Helaas mocht het niet zo zijn en leidde het laten vallen van wat steekjes tot scores van de Lierenaren. 10-11 einde oefening.

Het hele team de ziekte er in dat je zo'n wedstrijd alsnog weggeeft geeft toch maar weer aan dat de krasse knarren en knarrinnen nog voldoende fanatisme hebben. Na enige momenten van (zelf?) reflectie begon al weer snel het hervinden van de teamspirit door aan de picknick bank de evaluatie te doen vergezellen van de echt allerlaatste rose bier en ander vochtrijke sappen die wel aanwezig waren evenals een overheerlijke scharrelvlees bittergarnituur. Virtueel had # 5 natuurlijk alleen aan kop moeten staan, nu is het met slechts 3 punten achterstand op nr. 1 ook nog steeds mogelijk om in

de 2e helft veld alsnog een gooi te doen. Kwestie van niet te vroeg willen pieken!

 

Rob