ODO 4 – Albatros 3   7-15

Door Gerard

De laatste veldwedstrijd was tegen nr. 2 in de poule: Albatros. Omdat Vriendenschaar had gewonnen van Albatros en wij de 2e helft tegen Vriendenschaar hadden gewonnen, was er toch een wel degelijk mogelijkheid om punten te gaan halen. Bij een heerlijk weertje was de afspraak dat we er vol in zouden gaan en te proberen om nu niet in het begin van de wedstrijd tegen een fikse achterstand aan te lopen. Zo gezegd, zo gedaan en we kwamen zelfs 1-0 en 2-1 voor. Het spel was goed – de strijd was er, en we wisten het spel van Albatros goed te ontregelen. Omdat Lianne en Jacco hadden mogen inschieten bij Odo 3, was ook het schot er in het begin van de wedstrijd. Omdat wij wat kansen misten en Albatros toch wat beter in het spel kwam gingen we met een 5-6 achterstand de rust in. We wisten dat als we nog zo'n helft konden neerzetten er inderdaad wat te halen was. We maakten de gelijkmaker en ook tot 7-7 konden we nog mee. Daarna bleek echter de pijp leeg te zijn. Iedereen had zich geheel leeg gespeeld en dat begon z'n tol te eisen. Toen ook Floor nog een heupzwaai kreeg en het veld moest verlaten was het op en liep Albatros toch nog uit naar een (wat) geflatteerde ruime overwinning. Martijn en Jeroen bedankt voor het invallen!

Hoewel we maar 2 punten hebben gehaald, hebben we al met al toch een goede eerste helft veld gespeeld – het aanvalsspel draait steeds beter, verdedigend zit het meestal goed dicht en de afvang gaat ook vooruit. Echter vooral het pure scorend vermogen moet nog verbeteren om meer punten te halen. In de zaal spelen we een klasse lager, dus daar moeten we de stap gaan zetten om meer te scoren – dan volgen de punten vanzelf.