Valto E2 – ODO E1   1-9

Door Rob van der Hak

De laatste wedstrijd van het 1e veldseizoen. De thuiswedstrijd tegen Valto werd 7-3 in ons voordeel, en de tegendoelpunten kwamen vooral door strafworpen die Valto terecht mee kreeg. In een lekkere koele temperatuur op een winderig Valto veld moesten we natuurlijk laten zien waarom we kampioen geworden zijn in deze klasse. En dat lieten jullie ook zien! Heel leuk was het om te merken dat jullie in de aanval steeds beter de zijkant opzoeken om vrij te lopen, door in- en uit te lopen. Ook het met een boog naar de korf toe lopen voor de aangeef plek gaat goed, en daar uit kwamen leuke kansjes en mooie doelpunten. Valto kwam er niet echt aan te pas, kon het jullie ook niet al te moeilijk maken met naar elkaar toe gooien. Een 1-9 overwinning was dan ook dik verdiend! Joris mocht eerst nog even als 'joker' met Valto meedoen, omdat zij bij het begin van de wedstrijd maar 7 kinderen hadden. Je kan dan zeggen, we spelen met 7 tegen 8 of, je zegt 1 van ons doet met jullie mee. Dat kan heel gewoon en dat maakt het spelen makkelijker, 8 tegen 8! Nou Joris, je ging er in Valto shirt net zo tegen aan als in ODO shirt, en dat was met heel veel fanatisme. Gelukkig kwam de 8e speler van Valto na 10 minuten, anders had je vast wel gescoord voor Valto!

 

De veldcompetitie zit er nu op, 12 punten uit 6 wedstrijden, 40 doelpunten gescoord en maar 6 doelpunten tegen. Dat is best wel knap, hoor!

 

Nog een paar trainingen op het veld, en dan gaan we weer de zal in, net op tijd met die regen!

 

In de zaal gaan we in de 1e klasse spelen, en dat is niet een stapje maar best wel een sprong hoger. We spelen dan niet alleen tegen E1 teams, maar ook nog eens hele goeie…Hiervan zullen jullie heel veel gaan leren, en je zult zien dat jullie er ook (nog) beter van gaan worden!

 

tot maandag,

 

Rob