ODO DEELT DE PUNTEN MET KORBATJO

Na twee zaterdagen onder zomerse omstandigheden gespeeld te hebben, was het nu dan toch herfstachtig met ook de nodige buien. Voor ODO was het zaak om vandaag goed bij de les te zijn, want er moest aangetreden worden tegen, het eveneens nog puntloze, Korbatjo. Zij zijn dit jaar gepromoveerd naar de 1e klasse en willen daar natuurlijk overleven. Wij spelen al weer een aantal jaren op dit niveau, maar hebben dit seizoen een wat ongelukkige start en wisten nog geen punten te pakken in de voorgaande wedstrijden. Vandaag zouden we het verschil moeten maken om niet de rode lantaarndrager te worden. Beide ploegen gingen in hoog tempo uit de startblokken en er werden door beide ploegen wel kansen gecreëerd, maar doelpunten bleven uit. In de 5e minuut mocht Korbatjo een strafworp nemen, welke ook verzilverd werd. Nog in dezelfde minuut kwamen we weer op gelijke hoogte via een schot van Thijs. De tweede aanval van Korbatjo had echter het vizier op scherp staan en scoorde binnen een minuut 2 maal. ODO werd dus weer in de achtervolgersrol gedwongen. Sanne A. wist het gaatje weer te verkleinen door een doorloop af te maken, maar de tegenstander zette hier twee doelpunten tegenover. Halverwege de 1e helft stond er zo 2-5 op het bord en moesten we aan de bak om het gat niet te groot te laten worden. Dat pakte aardig uit toen we met 3 doelpunten op rij van Sven, Sanne A en Anton weer op gelijke hoogte wisten te komen. Helaas leek ons kruit toen weer even verschoten want het werd niet erop en erover, maar juist weer Korbatjo wat met 2 snelle doelpunten weer een voorsprong nam. Voor de rust zou Korbatjo nog twee maal scoren, maar wij lieten het verschil niet te groot worden door ook drie maal te scoren. De ruststand werd uiteindelijk 8-9 door een afstandschot van Anton.
Het zou dus in de 2e helft moeten gebeuren als we de punten in Maasland wilde houden. De deur van de kleedkamer was koud in het slot gevallen, toen Thijs ons weer op gelijke hoogte bracht. Het verschil zou echter ook in de 2e helft de hele tijd in het voordeel van Korbatjo zijn. Zij scoorde steeds als eerste, maar dan hadden wij steeds weer een antwoord. Na de 11-11 van Sanne A. scoorde de tegenstander weer twee maal op rij, maar Thijs wist dat weer terug te brengen naar één. Dit werd echter weer vergroot naar 12-14 met nog een kwartier op de klok werd het dus wel tijd dat we aan zouden zetten. Jakomijn werd in het veld gebracht voor Marije en nadat Sven de 13e ODO treffer gemaakt had, was ook Jakomijn trefzeker en waren we weer op gelijke hoogte. De wedstrijd liep al op zijn einde met nog maar 2 minuten speeltijd, toen ODO voor het eerst op voorsprong wist te komen door een doelpunt van Thijs. Dat werden dus nog een paar spannende minuten, waarin wij het eigenlijk hadden moeten afmaken. Het lukte ons niet om de wedstrijd goed uit te spelen. Nadat Korbatjo een vrije bal afgekeurd zag worden vanwege de onderlinge afstand. Kreeg ODO de kans om het of te maken, maar door een plaatsfout in de aanval werd er weer een onnodige kans weggegeven. Hier maakte de tegenstander dankbaar gebruik van en maakte weer de gelijkmaker. Het eindsignaal zou hier snel op volgen, wat een eindstand van 15-15 op het scorebord betekende. Helaas hebben we weer niet gewonnen, maar ook deze week waren we de betere in de tweede helft.
Volgende week spelen we een bijna thuiswedstrijd in Maassluis. Ook dit wordt een belangrijke wedstrijd voor ODO, waarin we hopen de langzaam stijgende lijn door te kunnen trekken. Ik hoop op beter weer, zodat er veel Maaslanders naar deze derby zullen komen kijken. Ook ODO 2 speelt in Maassluis, dus u rijdt niet voor niets naar de buren. Ik zal er zelf helaas niet bij zijn, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we volgende week goede zaken kunnen doen. Ik zie u dus weer over 2 weken bij de thuiswedstrijd tegen HKC en hoop zaterdag van één van jullie een goed bericht te ontvangen in Limburg van de wedstrijd tegen de buren.