Fortuna/MHIR A2 – ODO A1   6-7

Door Iris

Na de ietwat grote en teleurstellende nederlaag van vorige week tegen GKV hadden we nu de kans dit op de velden van Fortuna A2 een beetje goed te maken. We wisten dat de laatste drie wedstrijden van dit seizoen niet de gemakkelijkste zouden worden, aangezien de ploegen die boven ons stonden, GKV, Fortuna en Excelsior, ons nog te wachten stonden. Het kampioenschap hadden we in de eerste helft veld al laten liggen maar we wilden sowieso nog voor een plek in de top drie gaan. Om dit te kunnen bereiken moesten we wel punten blijven pakken. We wisten dat we Fortuna konden hebben gezien het feit dat we de thuiswedstrijd wonnen. Alex' woorden: "Er staat in principe niks meer op het spel dus we kunnen lekker vrij korfballen vandaag, kijk hoe ver je kunt gaan bij deze ploeg. Zet je voor de volle 100 % in want het zou hartstikke tof zijn deze wedstrijd gewoon te winnen vandaag."

Begin van de wedstrijd hadden we het nog niet makkelijk. Een 0-2 stond al snel op het scorebord. Aanvallend hadden we enige moeite maar uiteindelijk vielen de doelpunten toch ook aan onze kant. We gingen met een stand van 2-4 de rust in. Wilden we de wedstrijd naar onze hand zetten moesten we de aanval van Fortuna ontkrachten door ze met veel moeite in de een tegen een te laten komen. Zij konden namelijk makkelijk aanvallen in de een tegen een en wij hadden het hier verdedigend zwaar. Lekker in de ballijnen dus en ze het aanvallen moeilijk maken. Daarbij moesten we letten op het feit dat wanneer wij schoten, ongeveer heel Fortuna al onder de paal stond. Slimmer spelen dus en kijken wat de tegenstander doet. Als laatst nog een belangrijk en cliche puntje: gewoon die ballen er in gooien, iets wat in de eerste helft ondanks heel wat kansen niet wilde lukken.

Tweede helft ging beter, aantal goede aanvallen en goede schoten leidden tot twee punten voorspong. 4-6. In de verdediging ging het ook beter, er werd gedurft en dit pakte goed uit. Maar: we waren er nog niet! Fortuna kwam terug en het werd 6-6. Spannend, met nog enkele minuten op de klok. Wissels: Eline, Diane en Thom kwamen ons versterken. Het vak van Eline moest het doen, dat verlossende winnende doelpunt scoren. In de verdediging hadden de Maaslandse heren de Delftse heren goed in bedwang en onderschepten lekker veel ballen. Hierdoor kon onze Rick doen waar hij goed in is: het winnende doelpunt scoren!  De scheids, die deze wedstrijd met weinig ervaring floot, (lees: geen scheidsrechterservaring boven de pupillen) beëindigde de door ons gewonnen wedstrijd. Super jongens, lekker gebikkeld! Een goede afsluiter voor mij, want dit was mijn laatste wedstrijd in dit leuke team. Jullie gaan volgend jaar lekker verder en nog beter worden. Alex bedankt voor de leerzame en leuke tijd in de A! Ga zo door!