ODO VERSLIKT ZICH IN OZC

Na de verloren wedstrijd van afgelopen week, was het kampioenschap nog geheel in eigen hand. De druk hadden we wel opgevoerd, want nu moeten we alle wedstrijden winnen. De eerste tegenstander waar we de punten moesten pakken was OZC. Nu hadden we nog geen uitwedstrijd verloren deze competitie, dus vertrokken we vol goede moed naar Rotterdam. De wedstrijd zou onder zomerse omstandigheden worden afgewerkt, dus vertelde de scheidsrechter alvast voor de wedstrijd dat hij een extra drinkpauze zou inlassen. Na het eerste fluitsignaal duurde het ruim zes minuten voor er gescoord werd. Dit gebeurde door de thuisclub, maar Jakomijn zorgde ervoor dat we binnen een minuut weer op gelijke hoogte waren. De 2e aanval wist de korf in de volgende tien minuten de niet te vinden, maar OZC lukte dit wel. We moesten dus in de achtervolging. Het verschil zou eerst nog oplopen naar 3 punten, waarna Tim een scoringsloze periode van 12 minuten doorbrak met het verzilveren van een verkregen stip. Het verschil werd helaas weer vergroot door de thuisclub. Zij namen wel de nodige risico’s in de verdediging, wat ons weer een stip opleverde. Deze keer gooide Thijs hem er wel in, wat de stand op 5-3 bracht. Met nog 5 minuten in de eerste helft was ons al wel duidelijk dat er in de eerste helft gaan monsterscore op het scorebord zou staan. Beide ploegen zouden voor rust nog een keer scoren, wat de 6-4 ruststand opleverde.

In de kleedkamer werd de spelers nogmaals op het hart gedrukt dat we ons eigen spel moesten spelen en niet in een te laag tempo te gaan aanvallen. Vol goede zin werd aan de tweede helft begonnen. OZC was echter ook duidelijk op scherp gezet. We verloren in de eerste aanval al héél snel de bal, waardoor het juist de tegenstander was die na 40 seconde de marge weer vergrootte naar 3 punten. Een paar minuten later werd dat zelfs 4 punten en werd het voor ons nu toch echt tijd op de draad op te pakken. Het volgende kwartier kwam er weer iets van het goede spel van ODO boven borrelen en zouden we vijf maal op rij scoren. Zo stond er halverwege de 2e helft ineens een 8-9 voorsprong op het scorebord. Een goed vervolg bleef echter uit. De doelpunten wilden niet meer vallen en er sloop weer stress in het spel van ODO. Na 8 minuten wist OZC weer op gelijke hoogte te komen en liepen gelijk weer uit naar een 13-9 voorsprong. Tamar werd er nog ingebracht in een poging het tij te keren, maar OZC zou de wedstrijd gecontroleerd uitspelen. Zij zette lange aanvallen op, waarin het ons veel energie kostte om de bal te onderscheppen. Onze aanvallen verdiende niet altijd de schoonheidsprijs, maar toch wist Thijs nog 2x te scoren. Toen Michiel vier minuten voor tijd nog 13-12 scoorde, begon er bij ons nog geloof in een goede afloop te leven. In de hoop op het afvangen van de afvallende ballen gingen we meer risico’s nemen in de verdediging. Dit pakte helaas verkeerd uit, want juist nu schoot één van de dames raak, waar ze de hele wedstrijd nog niet in de buurt van de korf geweest was. De wedstrijd werd hiermee afgefloten bij 14-12.

Met deze eerste verloren uitwedstrijd geven we het kampioenschap uit handen en zijn we afhankelijk van fouten van tegenstanders om nog voor de 1e plek te kunnen gaan. Intussen zijn de zondag wedstrijden ook gespeeld en is te zien dat ODO intussen op de 4e plaats is terug te vinden op 3 punten achterstand op koploper Ready. Een onoverbrugbaar verschil lijkt het, want zij zouden dus nu de volgende twee wedstrijden moeten verliezen om deze plek weer weg te geven. Mocht dat volgende week gebeuren in de wedstrijd Juliana-Ready, dan zouden wij bij winst op ALO weer 2e staan op één punt achter Juliana en Ready. Dan komt het dus echt op het laatste weekend aan, waar wij dan uit tegen Ready spelen en zullen moeten winnen. In de andere wedstrijd zou dan ALO van Juliana moeten winnen, wat ik toch wel een te bizar scenario vind.

We kunnen eigenlijk wel zeggen dat we het vergooid hebben en de competitie zonder druk kunnen gaan uitspelen en zo hoog mogelijk eindigen.
Hopelijk komt u volgende week weer in grote getale naar het ODO veld, om ons aan te moedigen in de wedstrijd tegen ALO. Het is onze laatste thuiswedstrijd van dit seizoen, dus willen we nog één keer vlammen voor eigen publiek om de punten in Maasland te houden.