ODO 5 – Avanti (P) 6   12-16 geen stunt, geen glory

Door Rob van der Hak

Al weken ontbeert #5 het zo broodnodige ritme van spelen, trainen, spelen. Op en af gaat het schema, waardoor barstjes verschijnen in het conditioneel zo sterke bastion van #5. En dat alles ondermeer om 6000 van de 100.000 korfballers in de gelegenheid stellen een overdekte wedstrijd te bekijken.

Op prime time spelen aan de Baanderheer is niet altijd een onverdeeld genoegen. Klokslag 2 uur, met een stilte op het terrein als op de Waalsdorper vlakte mocht #5 zich wederom meten met een koploper, ditmaal Avanti 6. De heenwedstrijd werd – na een gedegen 1e helft met goede voorsrong – toch verloren. Ook nu vond #5 het Waterloo op deze kurkdroge dag, na weer een gedegen 1e helft met 9-6 voorsprong. De inspiratie deze week mocht worden gezocht in hernieuwd jong (wat heet) vaderschap van H. d. V. te M. en senioriteit (op basis van getallen) van Hansaplast, beide willempies doen hun best om in het nieuws te blijven. Verder was de boodschap heel blijven, zuinig met energie in deze hitte. Wederom drankpauzes op de helft van de 1e en 2e helft. Bij rust een tevreden spinnend #5 . Wederom de helft van de opdracht voltooid. Helaas dachten de lange jannen van Avantie daar anders over, en begonnen al snel na rust te scoren, waardoor de voorsprong verdween als de spreekwoordelijke sneeuw, voor de echte zon. En die voorsprong werd omgezet in een achterstand. Langzaam verdwenen de ritmische bewegingen van de oude knarren en knarrinnen en werd zelfs verkoeling gezocht in de schaduw van een lichtmast of die van Avanti. Het mocht niet baten, de achterstand werd defintiever en #5 was niet bij machte het tij te keren. Dire keer scoren in een 2e helft is wat weinig. Eindstand 12-16 en de makkelijk te tellen toeschouwers zuchtten onder het genot van de rose van de brandende zon. Murphy had ook nog eens verzonnen dat de wedstrijd na #5 niet doorging, zodat de uitspanning voor een groot publiek ook nog eens eendrachtig door de verliezers opgeruimd kon worden. Een lichtpuntje? Jawel, het eten en drinken was gratis, in de avond…….