ODO 1 VERLENGT HET GROENE RIJTJE TEGEN WION.

Na een weekje rust in verband met de zaalfinale, werd er deze week weer gespeeld onder zomerse omstandigheden. We mochten op bezoek bij WION, waar we onder de brandende zon het gelijk spel van de thuiswedstrijd wilde doen vergeten. Ons vlaggenschip werkt namelijk aan een groen rijtje uitslagen op onze site. In de lente kleurt tenslotte alles groen. Voor sommige spelers was de vertrektijd dusdanig vroeg dat er een wekker gezet moest worden. Om half elf vertrokken we naar Rotterdam, waar de wedstrijd om twaalf uur moest beginnen. Er was nog even overlegt of er nog een extra drinkpauze ingelast zou worden, maar beide teams vonden het niet nodig. Drinken doen we wel als de bal in het andere vak is. Het vak van Thijs ging, door de tegen opstelling, in de 1e aanval proberen voor ODO de scoren te openen. Dit wilde ondanks de goede aanvallen niet lukken, waardoor we na 7 minuten gingen wisselen bij een 2-0 achterstand. Tim opende de score voor ons vanaf de stip, nadat er een overtreding gemaakt was door de tegenstander. Deze aansluiting was van korte duur, want aan de andere kant viel gelijk de 3-1 door de korf. Na een kwartier mocht ook Thijs vanaf de stip aanleggen en was er weer aansluiting. Wij zaten echter nog niet goed in de wedstrijd, waar WION dankbaar gebruik van maakte. Waar wij lange aanvallen speelden met meerdere kansen, was het toch weer WION dat van afstand scoorde. De jarige Michiel zorgde gelukkig dat er aansluiting bleef, maar weer schoot de tegenstander het gat naar 2 punten. Het 2e deel van de eerste helft kreeg onze verdediging echter meer grip op de WION aanvallen. ODO kwam met 2 doelpunten van Thijs langszij en Michiel zorgde voor roering bij de tegenstander door ons 7 minuten voor rust op voorsprong te zetten. In deze 7 minuten zouden beide ploegen nog één maal scoren, zodat we bij 6-7 de koelte van de kleedkamer even mochten opzoeken.
Toch weer de nodige bijsturingen van Paul en iedereen weer op scherp gezet voor de 2e helft. Deze zou helemaal voor ons worden en we haalde de overwinning puntje voor puntje binnen. Thijs wist na een paar minuten ons op 6-8 te zetten, wat door de tegenstander nog niet als zorgwekkend werd ervaren. Zij waren de 2e helft wel begonnen met een verse dame, maar dat veranderde niet veel voor ons aanvalspel. WION zou nog één keer de aansluiting maken, maar daarna zouden wij vier keer op rij scoren. De tegenstander wisselde nog een heer en een dame, zodat er weer frisse spelers in het veld stonden. Zij konden onze overwinningsdrang echter ook niet meer stoppen. Met nog 10 minuten op de klok wisten we de wedstrijd vakkundig uit te spelen. De scheidsrechter floot uiteindelijk af bij 9-13, wat weer 2 punten betekende voor ODO. Het was wederom een zware wedstrijd met een zwaar achterverdedigend WION, maar daar weten we intussen ook wel raad mee. Daarnaast was het natuurlijk erg heet op het kunstgras, waar je aan het eind toch wel kon zien dat de omstandigheden hun tol eisten. Ons vlaggenschip heeft zich er prima doorheen gesleept.
Er volgen nu weer 2 competitieloze weekenden, voordat we weer een wedstrijd hebben. Tijd om eens wat anders te doen. De eerst volgende training wordt in een héél ander vorm gegoten. De spelers van ODO 1 en 2 gaan zich in het zweet werken in een spinning sessie. Iets wat ik zelf al een aantal jaar met plezier doe en nu ook de spelers eens wil laten ervaren om jezelf eens uit te dagen in een “bergetappe”op de spinningfiets.
De weekenden worden gevuld met Koninginnendag en kamp, waarna we het gewone trainingschema weer oppakken om ons voor te bereiden op de volgende competitie wedstrijd tegen Movado uit Dordrecht. We zullen dan weer ons wedstrijdritme op moeten pakken om het groene rijtje voort te zetten. U komt ons daar toch zeker weer bij aanmoedigen?

Fijne dagen iedereen en tot de 14e, Arno.