ODO E2 – Achilles (Hg) E3

Door Marije

Hoi allemaal,

Wat treffen we het iedere week met het mooie weer als wij mogen korfballen. Afgelopen zaterdag was het weer heerlijk weer om te spelen. Achilles stond op het programma en net als wij hebben zij ook al twee wedstrijden gewonnen. We staan dus samen boven aan. Zij hadden er alleen meer gescoord dan wij hadden gedaan. We zouden de wedstrijd fel moeten beginnen om Achilles te laten zien wat wij allemaal wel niet kunnen. De eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. Wij hadden iets meer kansen, maar die gingen er niet in of waren verdedigd. De laatste 10 minuten van de eerste helft, maakten we wel steeds meer plaatsfouten. De tegenstander kon de bal elke keer onderscheppen of we gooiden de bal gewoon in hun handen. Hier moeten we goed op blijven letten, want jullie kunnen kunnen het wel. We moeten vooral op mensen gooien die in beweging zijn, zodat de tegenstander er minder snel tussen kan springen. Met rust was de stand nog 0-0. De tweede wedstrijd moesten we nog feller zijn en beter opletten bij het overspelen, want de kansen waren er al. Al snel werden er goede aanvallen neergezet en goed rondgespeeld. Hierdoor kwamen er nog meer kansen en Linette wist de bal netjes in de korf te schieten. Ook Jet heeft een keer de korf kunnen vinden, door een mooi samenspel van alle vier de spelers in het vak! Het werd nog even spannend, doordat de tegenstander nu een stuk feller werd. Hierdoor kregen ze ook nog veel kansen. Eén van deze kansen ging er nog in. Het was nog een paar minuten spannend, maar daarna werd er afgefloten. We staan nu bovenaan, maar we moeten komen alle 3 de tegenstanders nog een keer tegen. Volgende week staat Avanti op het programma. Dan mogen jullie laten zien aan ons hoe jullie vorige week met 7-0 van ze hebben kunnen winnen.