Potgrondactie 2011 weer groot succes!!!

Door Thijs

Het was afgelopen vrijdag en zaterdag weer zwoegen met de zware zakken voor de potgrondhelpers, maar vooral ook heel gezellig. Vrijdag helaas regen, maar zaterdag gelukkig een prachtige dag met alleen maar zon en dat is met zo’n grote groep bezorgers toch wel heel prettig. In totaal hebben we met z’n allen dit jaar ruim 90.000 kg (!) potgrond bezorgd in Maasland (en omstreken).

Toen Henk & Jaap & Daan en Ronald & Rob vrijdagmiddag om 13.00 uur begonnen met het bezorgen van alle speciaal producten begon het te regenen en dat deed het nog steeds toen ze om 21.30 uur klaar waren met het bezorgen in het dorp. Telkens weer vertrokken ze met een nieuwe vracht vanuit de Vrouwe Lideweysingel 32 waar ze tussendoor werden voorzien van allerlei heerlijks door Marianne. Er werd door beide groepjes naar elkaar toegewerkt waarna om 21.30 uur de laatste zakken werden neergelegd.

Zaterdagochtend om 7.45 werd de kantine van de Sporthal al geopend, want de 2 BVB-vrachtwagens vertrokken dit jaar vroeger dan voorgaande jaren. De vaste chauffeurs van BVB Joop en Siem met hun vaste bijrijdsters Linda en Rianne wilden dit jaar de inmiddels ervaren wijk-coördinatoren Kees, Simon en Erik voorblijven door de depots op tijd neer te zetten en dit is gelukt! Om 9.00 uur stonden alle bezorgers paraat in de kantine van de sporthal met een bakkie koffie en een koek in de hand waarna ze werden toegesproken door Jaap. Ook dit jaar hadden we naast de vertrouwde hulp van onze eigen leden ook een aantal vaders van jeugdleden bereid gevonden om mee te sjouwen. Heel fijn, want er vielen op het laatste moment steeds meer mensen af door andere activiteiten. Zelfs op zaterdagochtend kwamen er nog aanmeldingen, waarvoor hartelijk dank! Na wat logistieke afstemming ging iedereen aan de slag en het wegbrengen liep “gesmeerd”. Onder de deskundige leiding van de 3 wijk-coördinatoren deed iedereen zijn best en al snel zag je overal in het dorp BVB zakken liggen. De dames van de catering zorgden voor een goede maagvulling en de fietsende geldophalers troffen alleen maar tevreden klanten aan. Dit alles resulteerde wederom in een zeer geslaagde potgrondactie en dat hebben we allemaal te danken aan jullie uitstekende gezamenlijke inzet!

We hebben dit jaar met z’n allen wederom een nieuwe recordomzet weten te behalen! Ieder jaar denken we vooraf dat het vorige jaar niet meer te overtreffen valt. Toch is het ook dit keer weer gelukt, dus ook de penningmeester mag zeer tevreden zijn.
Folder rondbrengers, helpers op de Huis-aan-Huis avonden, zakkensjouwers, coördinatoren, chauffeurs, bijrijdsters, geldophalers en de catering……, iedereen zette haar/zijn beste beentje voor. Samen werd zo op een efficiënte en gezellige manier een grote hoeveelheid werk verzet.
Bedankt hiervoor en tot volgend jaar!

 

Jannes, Jaap, Marianne en Marlize