ODO A1 – VEO A2   13-8

Door Alex

ODO A1 – VEO A2

 

In de eerste klasse is er een fikse degradatieregeling van kracht. Nummers 7 en 8 degraderen en voor de 6 slechtste nummers 6-en van de 8 1ste klasse poules geldt hetzelfde lot.

 

Situatie in de poule van ODO A1 voor aanvang van de westrijd:
(5) Eibernest/vrolijk 13-10, (6) VEO A2 13-10, (7) ODO A1 13-8, (8) Phoenix A1 13-0.
Daarnaast is het een feit dat de nummer 6 uit onze poule tot de 6 slechtste nummers 6-en behoort aangezien er andere nummers 6-en zijn die al 11 punten hebben.

 

Conclusie: ODO heeft het niet meer in eigen hand. Winst op VEO is een must en dan moet Eibernest/Vrolijk verliezen op zondag van Refleks. Op dat moment eindigen Eibernest/Vrolijk, VEO en ODO allemaal op 10 punten en volgt er een onderlinge 3-kamp waarbij er 2 ploegen degraderen en 1 ploeg behouden blijft voor de eerste klasse. Andere scenario’s betekenen degradatie voor ODO A1.

 

We wisten dus wat ons te doen stond, winnen van VEO!

 

De wedstrijd:

In de opstelling met Bart, Martijn (voor de geblesseerde Jeroen), Iris en Denise in de eerste aanval was ODO A1 direct lekker op dreef. Via overzichtelijk spel vielen de 1-0 en 2-0 vrij snel. In het tweede aanvalsvak met Rick, Jesse, Eline en Floor verliep het iets moeizamer. Uiteindelijk was het VEO die middels 2 vrije ballen zich terug vocht in de wedstrijd, 2-2. Echter voor rust werd er alsnog een gaatje geslagen door Iris, wederom Bart en de eerste van Rick. Een 5-2 voorsprong was het gevolg.

 

Rust: De puntjes werden op de spreekwoordelijke i gezet en na wat handje klap ging A1 weer super gemotiveerd het veld in.

 

Ook in de tweede helft nam ODO het heft in handen. Middels een nu wel tellende goal van Eline kwamen we op 6-2. VEO scoorde 6-3 en een drie-tal thuis doelpunten van Iris, Rick en Jesse bracht het verschil op 6 (9-3). Het gat was gemaakt en vervolgens was het zaak om de druk erop te houden, mee te scoren en de winst binnen te halen.
Iris (geblesseerd) werd vervangen door Amber, later werden ook Denise en Martijn gewisseld voor Thessa en Thom, twee spelers die hun eigen wedstrijd hadden laten schieten om reserve te zijn bij A1. Klasse.
In het resterende deel wisten ODO en VEO beide nog 4 maal te scoren (Eline, Rick (2x) en Bart), wat dus een eindstand opleverde van 13-8. WINST!

 

Stap 1 richting beslissingswedstrijden hadden we in eigen hand en de doelstelling winnen hebben we waar gemaakt. Petje af, A1. Jullie hebben een uitstekende pot gespeeld, dit biedt zeker perspectief voor een eventueel vervolg van deze competitie.
Stap 2 hebben we niet in eigen hand, maar we zullen Refleks gaan aanmoedigen in hun strijd tegen Eibernest/Vrolijk.

Jeroen, sterkte met je enkel, Martijn bedankt voor je uitstekende invalbeurt. Thom en Thessa, tevens ontzettend bedankt voor het reserve zitten en invallen. Het was top.

 

Alex.