Excelsior (D) A3 – ODO A2   5-6

Door Jacco

Beste helden van de A2,

zaterdag mochten wij tegen het altijd lastige Excelsior A3 spelen. Voor sommigen was het helemaal een belangrijke wedstrijd om te winnen, aangezien enkele (oud-)klasgenoten bij de tegenstander spelen.

Voordat we vertrokken, begonnen we al met een probleem. Omdat Michiel en Michiel allebei niet meekonden, moest er een vervangende trainer worden geregeld. Zonder trainer zouden we natuurlijk helemaal geen kans maken. We hadden 'samen' besloten dat Jacco de coach zou worden van vandaag.

We waren gelukkig iig niet te laat vertrokken, want 3 kwartier van te voren stonden we allemaal al omgekleed in de zaal te wachten tot we eindelijk mochten beginnen.

Na het inschieten in de rust van de tegenstander vertrokken we allemaal de kleedkamer in voor een goed gesprek. We hadden samen even een aantal punten opgenoemd waarop we konden letten tijdens de wedstrijd. Uiteindelijk hadden we een opstelling waar iedereen tevreden mee was, en we konden beginnen.

1 van de punten was 'fel beginnen'. Dit deden jullie zeker. In de aanval kregen we goede aanvallen (af en toe wat kort), en in de verdediging kon de tegenstander helemaal niks. Iedereen volgde goed zijn of haar tegenstander, zodat ze niet veel konden schieten of wegtrekballetjes kregen. Wij kregen genoeg kansen, waar ook een aantal hele mooie doelpunten uit voort kwamen. In de rust stond het 1-3 voor ODO:).

Tijdens het praatje kwam naar voren dat er teveel tekort werd geschoten, waardoor de aanvallen niet lang duurden. Daarom zou er een ruimere afvang genomen moeten worden, om deze ballen op te vangen. Ook moest er meer in de 3 – 1 gespeeld gaan worden.

Toen begonnen we aan de tweede helft. De eerste 20 minuten waren precies zoals in de eerste helft. Excelsior kreeg weer zowat geen enkele kans, en wij konden weer lekker veel schieten. Helaas waren er nog wel steeds veel schoten tekort, maar gelukkig hadden we een goede afvang staan.

Maar toen begonnen we aan het laatste kwartier. Opeens kreeg Excelsior er zin in, want ze begonnen plotseling ff wat raak te schieten. Van een 1 – 5 voorsprong stond het binnen 5 minuten 3 – 5. Na de 3 – 6 was het tijd voor een wissel. Jacco kwam erin, en de goed verdedigende Nathan(eervolle vermelding) ging eruit. Dit was vooral omdat Nathan na een wissel van de tegenstander een langere heer tegenover zich kreeg. Er waren toen nog 10 minuten over. Excelsior kwam steeds dichterbij. Nadat de 4 – 6 viel werd het ook nog 5 – 6. Ook werd er nog voor tijdrekken gefloten, dus de laatste minuut was echt enorm spannend. Maar gelukkig, daar viel het laatste fluitsignaal. We hebben weer gewonnen, dus we dingen nog steeds mee naar het kampioenschap!

Ook is het heel fijn om Marijn weer te verwelkomen, zij zal hopelijk dinsdag weer gaan meedoen met de trainingen:).

Het volgende stukje mag Jenny schrijven.