Avanti (P) 9 – ODO 7   8-13

Door Mark

Omdat we deze week geen wedstrijd hadden toch nog maar even een kort verslagje van onze wedstrijd van vorige week. We mochten toen op bezoek bij Avanti. Deze week hadden Lotte en Nikos uit het 6e de eer om mee te gaan als reserve / invaller. Waar Lotte schitterde binnen de lijnen beleefde Nikos zijn hoogtepunt in de kleedkamer middels het  opendraaien van de bezette WC (hij kent zijn klassiekers hoor die Nikos!).

Net zoals tijdens de heenwedstrijd in november begonnen wij ook dit keer een stuk beter aan de wedstrijd dan Avanti. Waar bij ons veel aanvallen succesvol konden worden afgerond lukte het Avanti slechts zelden om de korf te vinden. Met een op het oog veilige 3 – 9 ruststand zochten we de kleedkamers op. Ondanks de ruime voorsprong werden er over en weer nog de nodige tips gegeven. Wat dit seizoen erg opvalt is dat we vaak met een voorsprong gaan rusten, maar dat we na rust weer wat terrein prijs geven.

Al snel in de tweede helft verstapte de tegenstander van Marco zich en moest Avanti verder met 3 heren (blijkbaar is het erg lastig om voor een thuiswedstrijd reservespelers te regelen, vorig jaar in de uitwedstrijd wist dit zelfde team van Avanti dit ook al te presteren). Na een paar minuten werd er een speler uit een hoger team bereid gevonden om in te vallen. Marco vond dit geen probleem (mede met het oog op de ruime voorsprong) en dus konden we weer met 8 tegen 8 verder. Zoals in voorgaande wedstrijden lukte het ons niet om het scoringstempo van de eerste helft te handhaven en wist Avanti langzaam aan wat dichterbij te kruipen. Toch kwam de overwinning niet meer in gevaar aangezien ook wij nog wat doelpuntjes mee wisten te pikken.

Positief punt was dat Ronald vijftien minuten voor tijd na twee en een halve maand afwezigheid zijn rentree maakte in 'misschien wel het leukste team' van ODO*. Natuurlijk waren wij ook dit keer weer zeer blij met de meegereisde reserves en invallers (Lotte en Nikos bedankt!). Kijkend naar Avanti die geen reserve heer wist te regelen voor een thuiswedstrijd mogen wij heel blij zijn met de regeltalenten van Ramona die er telkens weer voor zorgt dat we genoeg invallers en reserves hebben!

Volgende week helaas weer geen wedstrijd en daarna begint voor ons het zware gedeelte van het programma (we komen dan voornamelijk tegenstanders tegen uit het spreekwoordelijke linkerrijtje!). Over twee weken thuis de derby tegen het bovenaan staande Valto. We rekenen natuurlijk op volle tribunes 😉