ODO 1 – Kinderdijk 1   14-20

ODO KAN KINDERDIJK NIET VERRASSEN.

Het was zaterdag wederom een winterse dag, waarop het ´s morgens niet zeker was of alle wedstrijden wel gespeeld zouden worden. De weersvoorspellingen waren niet best voor het eind van de dag, maar het viel gelukkig allemaal mee en kwam de sneeuw pas later op de avond. Toch kwam het 1e van Kinderdijk pas laat aan in Maasland, omdat zij vast hadden gestaan in een file op de A16 bij de van Brienenoordbrug. Met behulp van de politie zijn zij toch nog op tijd in de Hofstede aangekomen. Wij zouden onze huid duur verkopen en met veel energie de strijd aangaan met de koploper, in de hoop dat we misschien wel voor een stunt konden zorgen. In de eerste fase van de wedstrijd waren wij duidelijk de bovenliggende ploeg. Binnen 5 minuten stond er al 4-3 op het scorebord. Jakomijn, weer terug in de basis, was in de eerste aanval direct trefzeker van dichtbij. Oud PKC speler Steven de Graaf wist dit echter heel snel weer recht te zetten. Na de vakwisseling was het Sven die ons weer snel op voorsprong schoot, maar ook hier werd weer snel op geantwoord. Zo werd er steeds om en om gescoord met ODO steeds op voorsprong en Kinderdijk die het weer recht zette. Thijs tekende voor de 3-2 en Sanne zorgde weer voor 4-3. Bij 4-4 namen we voor het eerst een voorsprong van twee punten door scoren van Thijs en Jakomijn. Kinderdijk bleef echter kalm en dichtte het gaatje weer en zo stond het halverwege de 1e helft 6-6. Het was wederom Steven de Graaf die zijn ploeg van dienst was door 2x raak te schieten en daarmee Kinderdijk voor het eerst op voorsprong zette. In het vervolg van de wedstrijd zou het gaatje heel langzaam groter worden en steeds als we weer dachten aan te klampen, wist de tegenstander het juist weer een doelpuntje uit te bouwen. In de 1e helft wisten Thijs, Sanne en Bianca voor ODO de korf nog wel te vinden, maar daar stonden wel 4 treffers van Kinderdijk tegenover. Zo werd de ruststand van 9-13 bereikt.

Na nog wat kleine aanwijzingen werd de zaal betreden voor het 2e bedrijf, waarin we alles uit de kast zouden halen. Ook de tegenstander had blijkbaar plannen voor de 2e helft, want er werd feller verdedigd en de scoren bleven uit. Het was na 4 minuten Sanne die voor ODO de 10e treffer erin gooide. Na wederom een tegendoelpunt bracht Bianca ons weer op 3 punten, maar Kinderdijk liet het er niet bij zitten en wist nu weer 2x te scoren. Het gat werd nu 5 punten en anders dan vorige week bij Dijkvogels, bleven de heren van Kinderdijk wel met scherp schieten. Door een doelpunt van Sven werd het verschil even terug gebracht naar 4, maar de tegenstander maakte er weer 2 waardoor het verschil vergroot werd naar 6 punten. Met nog minder dan 10 minuten op de klok werd Tamar, die toch nog wel flink last had van haar vingers, vervangen door Babette. Zij was vorige week in de slotfase scherp in Maasdijk, dus wie weet kon zij ons weer aan een puntje helpen. Het werd het helaas niet, want juist nu gaf Kinderdijk de genade klap door met 2 doelpunten het gat te vergroten naar 7 punten. Dit was niet meer goed te maken in 5 minuten. Michiel mocht in de slotfase nog even wat speeltijd mee pikken, om te kijken hoe het met de rugblessure staat in een wedstrijd. Hij was het die de eindstand bepaalde op 14-20 met Kinderdijk als terechte winnaar. Een prima gespeelde wedstrijd van ons, waarin we eigenlijk alleen op een puntje gehoopt hadden. We konden wel leven met het resultaat, maar er moeten nog wel wat puntjes op de i gezet worden. Het wordt na de winterstop toch wel belangrijk om punten te gaan pakken, want na de wedstrijd kwam het bericht uit Maasdijk dat Albatros daar verloren had. Hiermee is ODO nu de rode lantaarndrager geworden in de poule, want ook TOP en KOAG wisten te winnen. Nu dus maar even van de rust genieten en alles op een rijtje zetten tijdens de feestdagen. Na deze pauze zijn we dan misschien ook een beetje van alle blessures verlost en kunnen we weer op volle sterkte aan de 2e helft van de competitie beginnen.
Alle publiek weer bedankt voor jullie steun en we zien jullie graag terug bij het vervolg van de competitie in 2011.

Fijne dagen gewenst iedereen en tot in 2011, Arno.