Ready E2 – ODO E2   5-2

Door Marije

Hallo allemaal,

Afgelopen zaterdag hadden we eindelijk weer een wedstrijd. We vertrokken op tijd naar Den Haag voor een wedstrijd tegen Ready E2. We hadden hier nog nooit eerder tegen gespeeld. Dus het was even afwachten wat ze konden. Omdat we ruim op tijd waren, hadden we genoeg tijd om rustig om te kleden, nog even over te gooien en een praatje te houden. We zouden de wedstrijd fel beginnen en goed op onze tegenstander letten in de verdediging. De eerste verdediging wist goed te verdedigen, maar ze hadden meer moeite om de bal naar de aanval te spelen. Als wij de bal mogen uitnemen, dan moet je vooral de eerste 4 seconde hard rennen omdat de bal dan 1x overgegooid moet worden. Het overspelen ging niet helemaal goed. Dit kwam vooral doordat wij veel fouten maakten, door de ballen niet goed in de handen te gooien en doordat we met onze verkeerde hand gingen gooien. De eerste aanval heeft niet kunnen aanvallen. Na 10 minuten hadden zij dan ook wel zin om te verdedigen. Ook deze verdediging deed het goed. Alleen moeten we er op blijven letten dat we alleen onze tegenstander in de gaten gaan houden en niet gaan omkijken, want dan is de tegenstander er zo langs. De tweede verdediging kon de bal iets makkelijker naar de aanval spelen. Maar ook waren er nog veel slappe ballen. De eerste helft hebben we maar één keer goed kunnen aanvallen. Dat is natuurlijk veel te weinig. Het verdedigen ging beter. Er werden er twee door gelaten en dat is niet veel als je ziet hoeveel aanvallen Ready had gehad.

In de rust kregen jullie een echte donderpreek. We moesten met de wedstrijd bezig zijn en niet met de afvallers van The Voice of Holland of iets anders wat dan even niet belangrijk is. We hadden het idee dat jullie hiervan wel even waren geschrokken. Jullie gingen de tweede helft dan ook ontzettend goed van start. Binnen 1 minuut gooide Ruth de bal er in. In de verdediging werd de bal steeds vaker onderschept en goed overgespeeld naar de aanval. De tweede helft konden we veel vaker aanvallen en er zaten ook hele goede aanvallen tussen. Britt was haar tegenstander te slim af en gooide van onder de korf de bal er nog een keer in! Helaas wist de tegenstander nog 3x te scoren waardoor we uiteindelijk met 5-2 hebben verloren. Maar jullie hebben de tweede helft heel goed laten zien dat jullie ook serieus kunnen korfballen. Dinsdag gaan we weer lekker serieus trainen en dan spelen we volgende week de laatste wedstrijd van dit jaar!

Veel ouders hebben we al gesproken, maar Sinterklaas, Kerst, Sinterkerst (?) wordt gevierd op dinsdag 21 december. Dit zal zijn rond de normale trainingstijd zijn, maar meer informatie volgt binnenkort over de mail.