Dijkvogels 1 – ODO 1   13-13

ODO HOUDT ÉÉN PUNT OVER AAN DERBY.
Door de sneeuwbuien hadden we vorige week een verplichte vrije zaterdag. De wedstrijd tegen TOP, waar we toch een beetje naar uit keken, is intussen door de KNKV opnieuw ingepland op 26 februari. Dit betekend dat we dit jaar geen voorjaarsvakantie kunnen houden. Gelukkig waren er nog wintersportvakanties geboekt, waardoor er (nog) niet naar een door de weekse avond hoeft uitgeweken te worden. Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Dijkvogels op het programma. Ook een wedstrijd in het seizoen waar met gemengde gevoelens naar wordt uitgekeken. Het verleden verteld ons dat in Maasdijk het altijd alle kanten op kan. ODO speelt er regelmatig niet haar beste wedstrijden en het is Dijkvogels er veel aan gelegen om van ODO te winnen in eigen huis. Ook gisteravond was ODO niet in goede doen. In de beginfase liepen de aanvallen niet lekker, waardoor Dijkvogels na ruim 3 minuten de score kon openen. Wat later mocht Thijs voor ODO een strafworp verzilveren, nadat hij door zijn tegenstander met een overtreding van een scoringskans was afgehouden. Niet veel later was het weer de tegenstander die een voorsprong nam via een afstandschot. Het wilde bij ons 2e vak nog niet erg lukken, maar de verdediging deed wel goed zijn werk. Het was na ruim 7 min. uiteindelijk Sanne die ons weer op gelijke hoogte bracht met een gescoorde doorloop. Het duurde echter niet lang of Dijkvogels kreeg via een makkelijk verkregen vrije bal de kans om te scoren. Die werd ook met beide handen aangepakt en niet veel later werd het zelfs 4-2 door wederom een afstandschot. Sven wist het gaatje weer terug te brengen naar 1 punt door raak te schieten. Bij Dijkvogels vielen de schoten helaas een stuk makkelijker dan bij ons en ook nu werd er weer van ver raak geschoten en werd er weer van vak gewisseld. Babette werd bij een doorbraak niet zo netjes gestopt, waardoor Thijs het weer vanaf de strafworpstip mocht proberen. Deze ging soepel door de “mand” en toen Babette later weer langs haar tegenstander wist te komen, ging haar doorloop er ook in en konden de vuisten weer de lucht in. Met nog 3 minuten tot de rust wilden we te graag van de 5-5 een 5-6 ruststand maken, wat een mooie tik voor het moraal van Dijkvogels zou betekenen. Helaas kregen we zelf die tik, want het was Dijkvogels wat de ruststand bepaalde op 7-5 door nog twee keer raak te schieten.
In de rust werd er nog eens op gehamerd dat we hier alleen konden winnen als we van ons eigen kunnen uit gaan. En gezien de 1e helft was er nog alle kans op een overwinning, als we onszelf maar niet zouden laten verleiden tot verkeerde dingen. Het begin van de 2e helft gaf echter het omgekeerde beeld van wat we voor ogen hadden in de kleedkamer. De heren van Dijkvogels hadden blijkbaar de opdracht te schieten alsof hun leven ervan af hing. Feit is wel dat met al deze schoten er in 6 minuten 4 raak gingen en zij de voorsprong vergroot hadden naar 11-5. Aan ODO dus de taak om strakker te gaan verdedigen en scherper in de afronding te worden. Thijs opende de achtervolging met een schot en een kort kansje schuin achter de korf. In het andere vak werd de achtervolging voortgezet met een schot van Sven en een slim balletje van Sanne. Met nog een klein kwartier te gaan kwam Jakomijn er in voor Bianca. Nu het gaatje verkleind was naar 11-9 was het belangrijk om ook de aansluiting weer te maken. Helaas was het een heer van Dijkvogels die een van zijn vele schoten door de korf zag vallen en wij dus weer in de achtervolging moesten. Anton wist ook de korf van afstand te vinden en niet veel later was daar weer de aansluiting die door Sven werd binnen geschoten. Het zou dus een spannend slot gaan worden van deze wedstrijd. Iedereen ging er nog eens goed voor zitten om te zien hoe dit ging eindigen. In de volgende aanval van Dijkvogels werd er een domme overtreding gemaakt, waardoor Dijkvogels de overwinning schijnbaar in de schoot geworpen kreeg vanaf de strafworpstip. Deze ging er helaas ook in en wij moesten in 5 minuten minimaal het gaatje van 2 weer zien te dichten, wilde we niet met lege handen huiswaarts keren. De tegenstander van Babette had blijkbaar niet zoveel vertrouwen in het schot van Babette en gaf haar de ruimte om aan te leggen. Zij scoorde hieruit de aansluitende treffer weer. Dijkvogels had nu duidelijk last van de druk en ging fouten maken in de aanval, waardoor de bal weer snel in ODO handen viel en wij voor de gelijkmaker konden gaan. Het was weer Babette die ons op gelijke hoogte bracht met een schot. Er waren nu nog 2 minuten te gaan en Dijkvogels voelde de wedstrijd uit handen glijden. Door wederom een plaats fout konden wij al weer rap op zoek naar misschien wel een overwinning. Met het slot van de 1e helft echter nog in het achterhoofd, gingen we niet op jacht naar dat ene doelpunt. Met zorgvuldig opgezette aanvallen werd er geprobeerd te scoren, maar het was nog belangrijker om de bal na een schot over te houden. Zo hebben we de wedstrijd uitgespeeld en dat ene punt uit het vuur weten te slepen. Dijkvogels in mineur achterlatend en wij toch eigenlijk wel blij dat we er nog een punt aan over gehouden hebben.
Volgende week wacht ons een wedstrijd van een heel ander kaliber. Dan komt de ongeslagen koploper Kinderdijk op bezoek. Zij weten tot nu toe gemiddeld 18 maal te scoren in de wedstrijden. Het zijn vooral de heren van Kinderdijk die deze scoren voor hun rekening nemen, dus kunnen onze heren volgende week aan de bak. U komt toch ook kijken of ons vlaggenschip voor een verrassing kan zorgen? Uit het verleden weten we dat ODO zich altijd weet op te trekken aan betere tegenstanders, dus wie weet.