ODO E3 – Fortuna/MHIR E4   1-1

Door Tamar

Hallo allemaal,

Afgelopen zaterdag moesten we allemaal vroeg ons bed uit, want we moesten al om 08.30 uur aanwezig zijn! Vorige week hebben we een super goede wedstrijd gespeeld en we hoopten dat we die goede lijn voort konden zetten afgelopen zaterdag. Afgelopen week waren Maaike en ik allebei niet bij de training, maar we hoorden dat jullie allemaal erg goed hebben getraind met Thom en Martijn!

Voor de wedstrijd vertelden Maaike en ik nog een paar dingetjes, waar we op moesten letten. In de eerste helft hadden wij in de aanval erg veel moeite om goed over te gooien, er zaten wat lange meiden in dat team. De kunst is dan natuurlijk om goed uit te stappen en om langs die handen te gooien. Dit was nog wel een beetje lastig, maar hier gaan we van de week gewoon weer lekker op trainen, dan durven we misschien ook wat sneller te gooien! Als we wat sneller gooien en als we ook durven te gooien, dan komt er veel meer gevaar in onze aanvallen! In onze verdediging hadden we erg veel moeite met het snelle spel van Fortuna. Als wij dan de bal hadden onderschept, vonden we het erg moeilijk om de bal naar onze aanval te krijgen. Fortuna was erg fel en onderschepte een paar keer de bal waardoor zij lange aanvallen hadden. Van alle kansen die Fortuna had, scoorden zij er één. In de rust stonden we dus 0 – 1 achter.

In de rust hebben Maaike en ik nog het een en ander verteld en na wat lekkers te drinken konden we weer vol goede moed er tegenaan!

In de tweede helft waren we een stuk feller en kregen we veel meer kansen. Er werden goede lange ballen gegooid en we kregen steeds meer kansen. In de verdediging ging het ook een stuk beter, Fortuna kreeg niet meer zoveel kansen en we konden wat sneller de bal onderscheppen en in de tweede helft kregen we hem wel goed naar de aanval. In de tweede helft waren de rollen een beetje omgedraaid. Wij kregen veel leuke kansen en Fortuna had wat meer moeite met aanvallen! Gelukkig scoorden wij nog de 1 – 1 in de laatste paar minuten! Hartstikke goed.

Gezien de hele wedstrijd mogen we hier denk erg trots op zijn! Jullie hebben het de tweede helft hartstikke goed opgepakt en erg goed korfbal laten zien!

Dinsdag gaan we gewoon weer lekker trainen! En woensdag is het Sinterklaas feest! Hebben jullie er al zin in?