ODO 1 – RWA 1   16-18

Door Frans

ODO komt net te kort tegen RWA.
Afgelopen zaterdag speelde ODO de tweede thuiswedstrijd tegen RWA uit Rhoon. Na een slechte start in de uitwedstrijd tegen Korbatjo, waar ODO in de eerste 10 minuten de wedstrijd verloor, was het zaak om geconcentreerd te beginnen. Na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de vorige week overleden Ed Swaan, startte ODO goed en kwam al vrij snel op een 1 – 0 voorsprong door een kort kansje te benutten onder de korf. De jarige Anton was de schutter. Het antwoord van RWA kwam snel. Vooral de heren waren scherp in de afronding. In de eerste helft bouwde RWA aan een voorsprong doe opliep tot een 5 – 9 tussenstand. In tegenstelling tot vorige week, liet ODO zich niet van de wijs brengen en bleef met rustig bouwen aan goede aanvallen. Dat resulteerde in een goede comeback en uiteindelijke werd de ruststand bepaald op 10 – 11. In de rust werden de gebruikelijke puntjes nog even op de i gezet. Met name verdedigend was er nog wel wat voordeel te behalen. Na de rust kwam RWA goed uit de startblokken en de achterstand liep weer op naar 3 punten, 10 – 13. Ook nu bleef ODO strijden voor een goed resultaat en langzaam maar zeker kwam men weer terug in de wedstrijd. Bij 14 – 14 was de stand weer gelijk en toen een paar minuten later de 15 – 15 op het bord stond, was al duidelijk dat het een spannend slot zou worden. Twee doelpunten van RWA zette de ploeg weer op voorsprong 15 – 17. ODO toonde nog eenmaal veerkracht en via een mooi doelpunt van Thijs kwamen we weer op 1 doelpunt achter. Een stip vlak voor tijd betekende het definitieve einde van de wedstrijd. Eindstand 16 – 18. Een toch wel verdiende overwinning van RWA, dat scherper was in de afronding. Al met al een wedstrijd waarin we, ondanks de nederlaag, toch terug kunnen kijken op een goede pot, die zeker aanknopingspunten biedt voor de rest van de competitie. Aanstaande zaterdag de uitwedstrijd tegen TOP Arnemuiden. Op papier en ook de laatste jaren in de praktijk een tegenstander waartegen we vaak goede wedstrijden spelen, met zonder resultaat. Misschien moeten we dat zaterdag maar eens omdraaien.