Eibernest/Vrolijk A1 – ODO A1   14-11

Door Iris

Eibernest Vrolijk A1 – ODO A1

Na vorige week twee punten gemist te hebben, stonden we deze zaterdag weer op scherp om onze tweede competitiewedstrijd tegen Eibernest/Vrolijk A1 te spelen. Hopelijk zouden we tegen deze ploeg wel punten pakken. We hadden immers vier auto’s waar wel een halve punt per kofferbak in kon, aldus Alex. De voorbereiding voor deze wedstrijd begon anders dan normaal. Met een aantal witte briefjes in zijn hand begon Alex zijn praatje. Sommige van ons kregen zo’n briefje en moesten in hun eigen woorden de situatie beschrijven die op het briefje geschreven stond. Het woord visualiseren stond centraal. Zelf bedenken hoe het nu zou moeten gaan, een goed beeld vormen van bepaalde spelsituaties en positief er over denken, zou moeten leiden tot beter korfbal. Vol goede moed startten we de wedstrijd.

We werden meteen op scherp gesteld door een snelle voorsprong van Eibernest, die al binnen vijf minuten wist te scoren. Ook het tweede doelpunt viel aan de verkeerde kant. Dit was geen goed begin. Het spel was soms nog erg gehaast en in een vak lukte het niet om te scoren. Deze lange aanvallen zonder resultaat zorgde er voor dat Eibernest een voorspring kon pakken. In de rust stonden we 7-3 achter.

Na wat frustraties uitgesproken te hebben over een ander, het team en sommige over zichzelf, vertelde Alex ons dat we daar heel gauw mee op moesten houden. Daardoor zou het spel er natuurlijk niet beter op worden. We misten ook nog een speelster, Denise had in de eerste helft een verkeerde beweging gemaakt waardoor er een pijnlijke knieblessure op haar pad kwam. Floor viel in. Belangrijkste woorden in de rust: blijf positief en speel rustig, geconcentreerd, niet te veel in de 2-2 maar lekker afwisselen met de 3-1. Daarbij moesten we ons goed concentreren in de verdediging, Eibernest hielt van verrassingen.

Van de tweede helft kunnen we zeggen dat we hem gewonnen hebben, top. Het ging veel beter, goede kansen en we kwamen dichterbij. Vier doelpunten achterstand bleven ons alleen in de weg zitten. We kwamen steeds dichterbij, alleen wist Eibernest ook te blijven scoren. We hebben de stand tot twee doelpunten verschil weten te brengen, helaas kwamen we niet dichterbij. We stonden zeker niet slechter te korfballen dan zij. Zij hadden het geluk veel raak te gooien, wij iets minder. Ballen die er net uitdraaide, je kent het wel. 14-11 was de eindstand.

We hebben wel verloren maar we moeten het maar positief bekijken. Ik vind dat we elke wedstrijd beter worden en er zal echt een zaterdag komen waar we wel punten gaan pakken. Als we maar lekker ons koppie omhoog blijven houden en blijven werken.

Volgende week weer een kans, tegen Sporting Trigon. Zeker geen eitje, maar leerzaam zal het zeker zijn!

Denise heel veel sterkte met je knie, hopelijk ben je weer snel de oude!! Je naam staat na mijn naam in het rijtje, dus jij mag volgende week het stukje schrijven.