Valto E3 – ODO E3

Door Tamar

Hallo allemaal,

Nadat we vorige week zaterdag een erg leuke wedstrijd gespeeld hebben tegen Excelsior, waarin we net verloren, moesten we gisteren tegen Valto. Voor de wedstrijd hebben we nog even kort besproken waar we allemaal aan moesten denken in de wedstrijd. zoals met links en met rechts gooien, uitstappen, goed in beweging zijn en rustig schieten, als je een kans hebt! Als we helemaal vrij staan, willen jullie meestal zo graag schieten, dat jullie snel de bal in de lucht gooien, terwijl je meestal wel wat meer tijd hebt.

In de eerste helft hadden we af en toe nog moeite met goed in de handen gooien. Valto zat er soms erg goed tussen, waardoor we wat moeite hadden met aanvallen. In de verdediging hielden we het goed dicht en kreeg Valto ook niet echt kansen. Als we de bal hadden onderschept in de verdediging, hadden we ook weleens wat moeite om de bal naar de aanval te krijgen. Sommige tegenstanders waren ook wel wat langer dan wij, hierdoor moesten we wel goed uitstappen en met links en rechts gooien, soms lukte dat nog niet helemaal, maar hier gaan we van de week gewoon weer lekker op trainen, In de rust stond het dan ook 0 – 0.

In de rust heb ik nog even wat tips gegeven, zoals dus het uitstappen, rustig schieten en goed kijken als je gooit.

De tweede helft was een leuke, gelijkopgaande helft. Valto kreeg soms goede kansen en wij ook. Wij gingen steeds beter aanvallen en lieten de bal wat sneller rondgaan. Hier kwamen soms erg leuke kansen uit. In onze verdediging hebben we het erg lang goed dichtgehouden. Een jongetje scoorde, terwijl David er toch wel heel dichtbij stond. Helaas stonden we toen 1-0 achter. Zoals ik net al zei, wij gingen ook steeds beter aanvallen en kregen erg veel kansen. Gelukkig wist Joris er een te scoren na een erg mooie, snelle aanval! Hartstikke goed! Toen we van vak gewisseld waren, kreeg ook het andere vak erg mooie aanvallen. Maar de bal wilde er helaas niet meer in. Faye scoorde nog wel een keer, maar die werd afgekeurd wegens verdedigd. Helaas scoorde Valto er aan de andere kant nog wel een, toen wij heel even niet op stonden te letten.

We hebben dan wel verloren met 2 – 1, maar als ik kijk naar de wedstrijd, ben ik super trots op jullie! Het was een erg leuke wedstrijd, die wij ook hadden kunnen winnen, als de bal er in wilde!

We gaan aanstaande dinsdag gewoon lekker trainen op het uitstappen, gooien en vangen en op het schieten, in de training gaan er al wel super veel in, nu nog in de wedstrijd!