Velocitas 4 – ODO 3   11-17

Door JP

U zult het niet waarschijnlijk niet geloven, maar ODO 3 heeft maar liefst 17 doelpunten gescoord! Ja, u leest het goed, 17 doelpunten. Hoe dit zo tot stand is gekomen zal ik nu gaan vertellen.
Afgelopen zaterdag mochten wij aantreden in een oefenwedstrijd tegen Velocitas 4. Eigenlijk wisten we van te voren niet zo heel veel van deze tegenstander, maar dat doet er ook niet zo toe in een oefenwedstrijd. Het is vooral zaak om aan je eigen spel te werken en misschien nog wat wennen aan de zaal met al zijn voor/nadelen.
We begonnen met een praatje van Gerard, hierin vertelde hij ons dat we verdedigend vooral goed moeten blijven voorverdedigen en in de aanval de 2-2 af te wisselen met de 3-1. Omdat we soms iets te vaak in de 2-2 uitkomen. Na het praatje had Jaap nog een paar inspirerende woorden voor het hele team. Met dit alles in ons achterhoofd konden we aan de wedstrijd beginnen.
En hoe! We kwamen binnen drie minuten op een 3-0 voorsprong, een heuse droomstart voor het 3e. Echter gaf Velocitas zich nog niet gewonnen. Velocitas kwam gelijk en later zelfs voor te staan. Na 30 minuten gingen we als ik het mij goed herinner met 2 punten achterstand de kleedkamer in. Hier werd gezegd, dat we naar prima begin, toch wat minder waren gaan spelen en dat we dus weer de lijn van het begin van de wedstrijd moesten oppakken en opletten met de extreem zakkende heer.
Wel ik denk dat we in de tweede helft wel hebben we bewezen dat het 3e een echte zaalploeg is! Waar op het veld, ballen nog wel is uit de korf wilde draaien, op het randje weg stuiterde of op een andere manier niet door dat gele ding heen vielen. Gingen ze in de tweede helft er WEL in en dit resulteerde in een klinkende overwinning van ODO 3 met maar liefst: 17-11.
Ik denk dat dit een mooi begin kan zijn van een heel mooi zaalseizoen, tuurlijk zijn er nog genoeg verbeterpunten, maar van deze overwinning mogen we wel even genieten!
Deze week weer fanatiek trainen en dan zaterdag de eerste competitiewedstrijd uit tegen Velox 3.
Van deze wedstrijd mag Margot een stukje schrijven.