Dijkvogels 2 – ODO 3   15-4

Door Jaap

Ondanks pogingen van DIjkvogels om mij in de basis te krijgen, en zodoende de begintijd te verplaatsen naar een tijd waarop het nog lastiger wordt je te verslapen, was het Dijkvogels niet gelukt. In eerste instantie dan. Ik had namelijk afgelopen zaterdag iets anders dan korfbal. Dat kan dus ook. Ik ging lekker de hele dag brainstormen, spiritueel pingpongen, out-of-the-box-denken en benen-op-tafel-overleggen over hoe mijn krant nrc-next op een iPad te krijgen. helaas heb ik wel de beschikking over het eerste, maar niet over het tweede. ik vond het idee om op de redactie van de krant rond te lopen en het te hebben over een apparaat dat hoog op mijn sinterklaasverlanglijstje staat (hint) zodanig leuk dat ik Jeroen een basisplaats gunde. Ondanks zijn trainingsontwijkende gedrag dat hij een week lang vertoonde. 

 

De nrc-next redactie ziet eruit als een ODO kantine na een flink feestje. Knap hoe ze daar zo'n mooi product maken in zo'n creatieve bende. De dag was leuk. Vanwege aangekondigde afsluiten biertjes was ik met de trein naar het diepste punt van Nederland afgereisd: Rotterdam-Alexander. Op de heenweg ging het lekker snel, maar de trein moest dan ook omlaag rijden. Maar op een gegeven moment had ons spontaan gevormde subgroepje een idee. Toen ging er één van ons drieën weg. De ander ging direct ontwerpen op zijn Apple MacBookPro. Wie bleef er over? Ik dus. Ik keek uit het raam en besefte dat het wel heel erg mooi weer was om op een kantoor te blijven zitten. Dus ik heb even geschakeld met Gerard en ben weer teruggegaan met de trein naar boven. Naar de Dijk en de basis dus.

 

Hoezo zo'n lange aanloop? Omdat ik over de wedstrijd weinig kwijt wil. Omdat Dijkvogels een klasse te goed was, zeker voor ons, en misschien wel voor deze poule. De ploeg van Erna veel succes gewenst en nu snel wegwezen uit deze poule. Jullie verpesten het voor ons middelmatige korfballers en slechte afmakers 🙂 Ga maar anderen lastig vallen met jullie gescoor. 

 

Gespeeld: Dijkvogels 2 – ODO 3. Uitslag 15-4. Sterren: 

 

Volgende week mag Janny jullie verblijden met een journalistiek verantwoorde bijdrage. 

 

Groet, Jaap