Avanti (P) F1 – ODO F1   4-1

Door Jesse en Ronald

Verslag Avanti F1 – ODO F1 – 4-1 (strafworpen 6-12)

 

Hallo F-eendjes,
Wat toevallig, deze week mochten we net als de vorige tegen Avanti spelen. Het enige verschil was dat we nu niet in Maasland, maar in Pijnacker het veld op mogen. Via wat omwegen vanwege alle wegwerkzaamheden kwamen we ruim op tijd in Pijnacker aan. Laura en Maaike kwamen rechtstreeks vanuit Delft, omdat ze ingevallen hadden bij de F2.
Eigenlijk was de wedstrijd een beetje hetzelfde als de week ervoor. Avanti kon wat vaker aanvallen dan ons en kreeg zo ook wat meer mogelijkheden om te schieten. Gelukkig waren jullie goed wakker en werd er goed op de tegenstander gelet. Doordat jullie steeds netjes tussen de korf en je tegenstander stonden en ook de goede verdedigende houding hadden, waren veel schoten van Avanti verdedigd. De goede houding is als je een beetje door je knieën zakt en dezelfde arm in de lucht steekt als je voorste been. Hier hebben we veel op getraind en dat was in de wedstrijd te zien hoor! Avanti wilde vaak aanvallen, maar hier lieten jullie je niet door “uit het veld slaan”. Gelukkig ook niet van de plensbui die even langs kwam, want het regende wel even lekker hard.
In de tweede helft kwam het zonnetje weer een beetje door en wisten jullie het de tegenstanders weer moeilijk te maken met goed verdedigen. Daarnaast ging het met de insnij een stuk beter, waardoor er voor ons ook wat schotkansen waren. (voor de papa’s en mama’s: een insnij is iemand met de bal in de handen op ongeveer 2 a 3 meter van de korf af, wanneer je tegenstander je verdedigd kun je je omdraaien, zodat je met je rug naar de korf staat waar wij moeten scoren, de andere aanvallers kunnen dan proberen om langs de tegenstander te rennen en als dat lukt krijg je de bal van de insnij en kun je schieten). Ik weet nu niet meer of het doelpunt uit een insnij viel, maar het was in ieder geval een knappe aanval met een goed schot. Leuk om te zien dat jullie steeds weer nieuwe dingen oppakken en het spelletje beter onder de knie krijgen! Aanstaande woensdag gaan we dan ook weer verder trainen op bijvoorbeeld de insnij.
Groetjes van Jesse en Ronald!