Fiks 5 – ODO 7   9-13

Door Wim

Een stukje van mij over ODO 7. Dat doet toch wat vreemd aan. In voorgaande jaren veel stukjes geschreven over ODO elite (beter bekend als ODO 8), waarbij het met name ging over de belevenissen van een wat oudere generatie korfballers bij ODO. Dit team bestaat (in ieder geval op het veld) niet meer. Gelukkig was het (in mijn ogen) jeugdige ODO 7 bereid om mij in de gelederen op te nemen. Toch zitten er grote verschillen tussen ODO 7 en ODO elite. Ik zal er een paar noemen.
Allereerst natuurlijk het leeftijdsverschil. Was ik bij ODO elite toch 1 van de jeugdige spelers (voor zover je al over jeugdig kan spreken, nu ben ik toch wel echt het oudje. Dit betekent ook dat voor de wedstrijd bijvoorbeeld al gekeken wordt naar de tegenstander, en dan opmerkingen volgen als: “het is een gemengd team. De helft is van onze leeftijd en de andere helft is van de leeftijd van Wim”.
Ook het gebruik van namen in het team is anders. Bij ODO elite wordt toch altijd de volledige naam gebruikt: Mario, Annelies, Trudy etc. Dus meerlettergrepige klanken zijn geen probleem. Bij ODO 7 is dat volledig anders. De jeugd heeft ernstig moeite met namen van meer dan 1 lettergreep. Het team bestaat dan ook uit Tes, Maar, Ro, Jar etc. Ik ben blij dat mijn naam maar 1 lettergreep heeft.
Het drankgebruik is ook een wereld van verschil. In plaats van een portje of een rode wijn (welke dus ook meer lettergrepen hebben) wordt nu alleen maar bier (1 lettergreep) gedronken. Wat wel hetzelfde is, is de sfeer. In beide gevallen worden de spelers gerespecteerd in hoe ze zijn. Ook de motivatie is niet anders. Kortom: ik heb het helemaal naar mijn zin.

Dan nu over de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Fiks. We waren goed op tijd aanwezig, wat altijd een goed teken is. Helaas begon de wedstrijd zelf niet zo scherp als de voorbereiding. Allereerst werd in de eerste 12 minuten niet gescoord. De eerste twee doelpunten waren zelfs voor Fiks. Pas halverwege de eerste helft konden we eindelijk de eerste scoren (Ronald). In totaal werden er door ons nog 3 gescoord in de eerste helft (Geert, Jarno, Ronald), maar helaas had Fiks er al 5 inliggen. Dus (voor de rekenaars onder ons was het 5-4 bij rust.

In de rust was de conclusie dat wij te lief waren voor het fysiek spelende Fiks. Afspraak werd dan ook dat elke bal voor ons moest zijn, en we Fiks eens goed op de huid gingen zitten. We begonnen dus getergd en scherp aan de tweede helft. Niet zonder resultaat. Door 7 (!) keer op rij te scoren (Ronald, Geert (2), Tessa, Lotte, Wim (2)) in 22 minuten werd een comfortabele 5 – 11 voorsprong bereikt.

Fiks gooide toen pas wat tactische wissels in de strijd, en wij werden toch iets minder scherp, waardoor het 7 minuten voor tijd toch weer 9 – 11 was. Zou het dan toch nog spannend worden? Gelukkig maakte Tessa het met 2 mooie doelpunten (de eerste moest wel worden voorgezegd, en de tweede had ze absoluut niet mogen schieten) een einde aan de overwinningsaspiraties van Fiks: 9 – 13.
Dus weer 2 punten in de knip! Voorlopig dus een score van 100% voor “Lucky 7”.