SEV (L) E1 – ODO E2   4-0

Door Marije

Beste spelers van de E2,
Afgelopen zaterdag hadden wij onze eerste wedstrijd. Omdat we geen oefenwedstrijden hadden gehad, was het voor veel van ons wel weer even wennen. We mochten naar SEV in Leidschendam. Het was gelukkig prachtig weer en dat maakte het een extra leuke wedstrijd.
We begonnen de wedstrijd goed met het overgooien van de bal. Wat me meteen op viel, was dat de meeste van jullie al met de goede hand gooien. Dat maakt het een stuk makkelijker, want we gooien zo niet tegen de handen van de tegenstander aan. Het rondspelen ging in het begin erg goed. We konden soms lang aanvallen en er werden al veel doorloopballen genomen. Helaas gingen ze er niet in. De tegenstander kon soms wel iets makkelijker scoren. Dit kwam vooral doordat wij soms nog te veel letten op de bal en niet op onze tegenstander. Zo stond de tegenstander soms snel vrij en konden ze schieten. In de verdediging moeten we eerst letten op onze tegenstander en als dat helemaal goed gaat, dan gaan we pas op de bal letten. De tegenstander wist zo 4 x te scoren en bij ons ging de bal er helaas niet in. In de tweede helft ging het vrijlopen ook iets moeilijker, omdat de tegenstander dicht bij ons bleef. Als wij als ODO de bal hebben onderschept, dan moeten we meteen gaan vrijlopen. De tegenstander is dan vaak nog ergens anders. Gelukkig zijn we pas net begonnen aan het nieuwe seizoen, dus we hebben nog genoeg tijd om van alles te leren. Naast de punten die nog niet zo goed gingen, gingen er natuurlijk ook heel veel dingen goed. Zo staan jullie bijna allemaal goed tussen de paal en de tegenstander. Sommige van jullie kunnen al goed de bal onderscheppen. Voor een eerste wedstrijd ben ik hartstikke trots op jullie. Dinsdag gaan we gewoon weer lekker trainen en aan de slag met de dingen die zaterdag iets minder gingen. Voor de volgende uitwedstrijd wil ik alle kinderen vragen om extra schoenen mee te nemen, zodat we met schone schoenen (zonder gras) in de auto kunnen stappen op de terugweg.

Mochten jullie een keer niet kunnen trainen, willen jullie dan afbellen/smsen bij Thom of mij. De briefjes met de telefoonnummers krijgen jullie dinsdag. Hier alvast wel mijn mobiele nummer. Tot dinsdag allemaal!
Denken jullie nog aan de sponsorpunten? We staan nu al op de 2de plek. In de Praatpaal is ergens een overzicht te vinden. Ook zullen we as. zaterdag bij de Ah gaan staan om nog eens extra sponsorpunten te verdienen. Dinsdag horen jullie hier meer over.
Groetjes Marije (06 23 03 92 77)