Maassluis B1 – ODO B1   4-7

Door Diana

Afgelopen zaterdag stond ckc Maassluis op het programma. Helaas konden Sven en Mark er niet bij zijn in verband met hun eigen wedstrijd. En Huy had ook een andere verplichting, dus helaas kon hij er ook niet bij zijn. Gelukkig was er een andere coach geregeld. Willem ging ons coachen en Loraine en Lennart zaten reserve, omdat we maar met z‘n achten waren.
Voor de wedstrijd kregen we een motieverend praatje van Willem. Hij had het over de normale dingen waar je altijd weer op moet letten, zoals goed voorverdedigen en erbij blijven bij de lijn. Ook zei hij dat spelen tegen Maassluis uit de leukste wedstrijd van het seizoen is, (als je wint). Dus dat waren we ook van plan.
Voor de wedstrijd gingen we nog even inschieten, Willem had nog wat oefeningetjes verzonnen, die niet helemaal soepel verliepen. :-p We hebben ook goed warmlopen. Zodat we klaar waren om aan de wedstrijd te beginnen. We startten met de vakken: Judith, Thessa, Koen en Thom in de aanval en Martijn, Bart, Emma en Diana in de verdediging.

Aan het begin van de wedstrijd waren we nog niet helemaal wakker. Aan beide vielen wat kansen, maar na twee minuten kregen we al een doelpunt tegen. Ook kregen we nog een strafworp tegen, waardoor we op 2-0 achter kwamen. Hierdoor werden we wakker geschud en begonnen wij te scoren. Het eerste doelpunt kwam van Bart en binnen vijf minuten scoorde Emma de gelijkmaker. Er werd weer gewisseld en het andere vak wist de lijn door te trekken. Koen scoorde een strafworp en Thessa wist ook nog een doorloop te scoren.
Hierdoor was de ruststand 2-4. We wisten dat we er nog niet waren, maar het liep lekker. In de verdediging konden we het goed dichthouden en er waren kansen genoeg in de aanval.
We gingen verder met de tweede helft. De kansen kwamen wel, maar er ballen gingen er nog niet in. Na tien minuten scoorde Diana de 2-5. Maassluis maakte hier binnen 1 minuut 3-5 van, maar Judith was het hier niet meer eens en schoot direct de 3-6 erin. Tom wist onze voorsprong verder uit te bouwen door een schot. Maassluis probeerde nog terug te komen en scoorde er nog eentje. Loraine kwam twee minuten voor tijd erin voor Diana, zodat er weer wat meer beweging in het vak kwam. Dit lukte goed, er kwamen nog een paar goede acties. Er werd niet meer gescoord, maar gelukkig hebben we uiteindelijk met 4-7 gewonnen.
Willem bedankt voor het coachen, Loraine bedankt voor het invallen en Lennart bedankt voor het reserve zitten.  Van de week gaan we weer lekker trainen, zodat we onze lijn van winst door kunnen trekken als we aankomende zaterdag tegen ONDO B1 spelen. Dan mag Emma het stukje schrijven, dan zit er een alfabetische volgorde in. Tot dinsdag,