Tempo F1 – ODO F1   20-0 (strafworpen 9-9)

Door Jesse en Ronald

Hallo F1-kanjers!

Afgelopen zaterdag mochten we voor de eerste wedstrijd meteen een lang eind rijden. We moesten helemaal naar Tempo in Alphen aan de Rijn. Gelukkig kwam het zonnetje lekker door en dat hadden we ook wel is verdiend na al die regen de afgelopen weken. Door de regen hebben we vorige week ook al geen toernooi kunnen spelen, waardoor we ook niet echt geoefend hebben. Gelukkig hadden we tijdens de training wel een lang oefenpartijtje tegen de F2 gespeeld en konden we zo het verdedigen ook goed oefenen.
Al snel in de wedstrijd bleek dat Tempo wel een maatje te groot voor ons is. Ze scoorden al snel een paar doelpunten en verdedigden ook erg goed. Hierdoor hadden jullie best wel moeite om vrij te lopen en de ballen goed over te gooien. Gelukkig lieten jullie je er niet door uit het veld slaan en bleven de hele wedstrijd je best doen. Erg knap hoor en hou dat vol! Omdat Tempo achter elkaar doelpunten bleef scoren hebben we in de rust nog wat tips gegeven. Zo is het altijd belangrijk om tussen de paal en je tegenstander te staan met verdedigen, ook al sta je nog heel ver weg van “onze” paal waar de tegenstander moet scoren. Houdt met verdedigen ook altijd je billen naar de korf! Wat ons opviel is dat jullie na slechts 2 trainingen al heel goed staan met het verdedigen, namelijk één hand omhoog en een beetje door je knieën. Uitstekend hoor kanjers!
Na de wedstrijd hebben jullie met de strafworpen laten zien dat jullie ook goed kunnen korfballen en er 9 ballen in gegooid, heel knap!
Hopelijk gaan de andere wedstrijden tegen Ondo en Avanti wat meer gelijk op, want Tempo zit echt een klasse te laag ingedeeld.
Tot woensdag op de training!
Groetjes van Jesse en Ronald!