ODO B1 – KCC/Hijbeko B2   10-1

Door Bart v Leeuwen

Afgelopen zaterdag mochten we eindelijk weer voor het eggie korfballen. We hadden al een paar oefenwedstrijden achter de rug maar dan ging het nu toch echt beginnen. Na het praatje en de teamfoto die nog even snel genomen moest worden gingen we dan warmlopen en inschieten. Het weer zat mee en ze vielen er wel redelijk in. We gingen beginnen. In de aanval Koen, Bart, Judith en Thessa en in de verdediging Thom, Huy, Diana en Emma.
De eerste paar aanvallen liepen wel redelijk maar de bal wilde nog niet echt in die korf. De verdediging stond als een muur en dan uiteindelijk na 5 minuten viel dan eindelijk een doelpunt. Een schot uit het boekje van Koen. 1-0. In de verdediging ging het na al die tijd nog steeds goed maar de aanval had wat moeite om tot scoren te komen. Na 25 minuten aanvallen viel dan toch nog de 2-0. Een schot van Judith. Wisselen. Het 2e aanvalsvak ging het een stuk gemakkelijker af. De eerste aanval al. Thom had zich blijkbaar verveeld in de verdediging en had nog zat energie. Een kort schotje. 3-0. Het verdedigen ging goed maar het aanvallen nog beter. Na 3 minuten aanvallen nam diana een mooie doorloop die voor de 4-0 zorgde. Dat ging stukke makkelijker dan het vorige aanvalsvak. Maar goed. We gingen weer wisselen. We hadden een goed voorbeeld gekregen en na een beetje een rommelige bal van Judith die voor veel verwarring zorgde bij KCC kon Thessa zo een vrije doorloop nemen. Nog geen minuut in de aanval. Zo kan het dus ook. 5-0. De eerste 30 minuten waren weer om en het was tijd om naar de kleedkamer te gaan. Even een snel praatje en dan toch maar weer het veld op.
KCC kreeg de bal uit en het spel ging weer door. Na een paar korte aanvallen viel dan toch de 5-1 erin. Een doorloop. Maakt niet uit we gaan gewoon weer door! En dat deden we dan ook. Gewoon lekker aanvallen en goed verdedigen. En dan na een paar minuten viel dan dat doelpunt. Een mooi afstandschot van Diana. 6-1. KCC had duidelijk de opdracht gekregen om de 2e helft nog meer druk te geven op die ballijnen. Maakt niet uit. Gewoon afstraffen. Het leek erop dat Emma de bal kreeg. Dat dacht haar dame ook. Die kwam langs vliegen en Emma kon naar binnen wandelen. Goed gelopen en een makkelijk maar zeer mooi doelpunt. 7-1. We gingen weer wisselen. Het verdedigen ging zoals de hele wedstrijd goed en het aanvallen ging ook zoals het hoort. Uiteindelijk maakte Bart dan een afstandschot. 8-1. De tijd ging door en de aanvallen ook. De bal wilde nog niet echt raak gaan maar na een tijdje kregen we een strafworp. Een cadeautje voor Koen. 9-1. De wedstrijd begon al richting zijn eind te lopen maar diana wilde nog dat 3e doelpunt maken. En dat deed ze ook. Een mooie dieptebal en dat 10e doelpunt. 10-1. Na noch een paar aanvallen van beide ploegen klonk uiteindelijk het eindsignaal. Het was weer over.
Ik denk dat we allemaal goed hebben gespeeld en ons weer van onze beste kant laten zien. We zien elkaar dinsdag weer!