DES (D) A2 – ODO A1   5-10

Door Iris

Zo, zondagmorgen is aangebroken en het weekend is alweer bijna ten einde. Ik moet zeggen dat we met een goed gevoel kunnen terugkijken naar de zaterdag. Net zo als vandaag was het prachtig weer, de zon scheen heerlijk, er was niet te veel wind en de temperatuur was aangenaam. Een mooie zaterdag om te korfballen dus! De A1 mocht de eerste competitiewedstrijd in Delft spelen. DES A2 was vergeten dat ze met acht man in het veld moesten starten en zo werd ons verteld dat we nog even geduld moesten hebben. Uiteindelijk konden we redelijk snel beginnen aan de wedstrijd. Omdat de A1 dit jaar een grote metamorfose heeft gehad, waren er tijdens de oefenperiode veel leermomentjes en nieuwe indrukken, zowel voor Alex als voor ons. Al snel werd duidelijk dat aan dit team nog wel het een en ander gesleuteld moest worden. Alex heeft dan ook weer zijn A-B en C vormpjes uit de kast gehaald om er weer enige structuur in te brengen. We hebben hier op getraind en begonnen zaterdag vol goede moed aan de wedstrijd.

Het was Jesse die in de eerste minuten met een mooi schot de wedstrijd openbrak. Zo gemakkelijk als dit doelpunt viel, zo stroef viel de daaropvolgende. De aanval had het lastig en scoorde een tijdje niet. Verdedigend was het aardig onder controle, helaas scoorde DES toch de 1-1. Na de 1-1 liepen we al snel uit naar 1-3. Vlak voor rust hadden wij het erg lastig met het vierde doelpunt dat moest vallen. DES scoorde 2-3 en de scheids floot voor rust.

In de rust vertelde Alex ons dat hij niet het idee had dat we echt vol in de aanval gingen als we de rol als hoofdaanvaller hadden. Ook hoefde het allemaal niet te lang gespeeld in de aanval, maar konden we het ook simpel neerzetten d.m.v. het blok te gebruiken. Na nog wat tips voor het aanvalsvak begonnen we aan de tweede helft. Het was belangrijk nu door te zetten en die moeizame 4e erin te leggen. Gelukkig had Bart die gedachte ook en scoorde dit belangrijke doelpunt. De obstakel was weg en het ging nu een stuk beter. Tweede helft liepen we meer uit en waren we DES goed de baas. DES was niet meer in een winning mood en wij sloten de wedstrijd af met een 5-10 overwinning. Deze wedstrijd was niet uitstekend maar ook weer niet slecht. De eerste punten zijn in ieder geval binnen!

We hebben in ieder geval weer veel geleerd met zijn allen en kunnen deze week weer aan de bak. Volgende week moeten jullie het zonder mij doen en ik ga er wel vanuit dat we groen staan zondag op de site!

Aanvoerster, ik vind het wel wat voor jou om over die wedstrijd wat moois te schrijven.