Potgrondactie 2010 weer groot succes!!!

Door Plus

Het was afgelopen zaterdag weer zwoegen met de zware zakken voor de potgrondhelpers, maar vooral ook gezellig. Ondanks de slechte voorspellingen, bleef het zaterdag gelukkig redelijk droog. Vrijdag waren er van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat al heel wat doe-boxen en zakken met speciaal product bezorgd, waardoor er wat minder te bezorgen overbleef voor zaterdag. Toch bleef er nog genoeg te doen voor de sjouwers op zaterdag; in totaal hebben dit jaar ruim 80.000kg (!) potgrond bezorgd in Maasland (en omstreken).

Op de zaterdagmorgen om negen uur stonden alle vroege vogels paraat in de kantine van de sporthal met een bakkie koffie en een koek in de hand. Ook dit jaar hadden we naast de vertrouwde hulp van onze eigen leden ook een aantal vaders van jeugdleden bereid gevonden om mee te sjouwen, heel fijn. Na wat logistieke afstemming ging iedereen aan de slag en het wegbrengen liep grotendeels “gesmeerd”. Onder de deskundige leiding van de 3 wijk-coördinatoren deed iedereen z’n best en al snel zag je overal in het dorp BVB zakken liggen. De dames van de catering zorgden voor een goede maagvulling en de fietsende betalers troffen alleen maar tevreden klanten aan.
Dit alles resulteerde wederom in een geslaagde potgrondactie en dat hebben we allemaal te danken aan jullie uitstekende gezamenlijke inzet!

We hebben dit jaar met z’n allen een geweldige recordomzet weten te behalen, maar liefst 30% meer dan het record van vorig jaar! Dus ook de penningmeester mag zeer tevreden zijn. Zakkensjouwers, coördinatoren, chauffeurs, bijrijdsters, geldophalers en de catering……, iedereen zette haar/zijn beste beentje voor waardoor we op tijd klaar waren om in de kantine nog wat na te borrelen. Samen werd zo op een efficiënte en gezellige manier een grote hoeveelheid werk verzet. Bedankt hiervoor! Natuurlijk ook nog dank aan de folder rondbrengers en de helpers op de huis-aan-huis avonden!

De Potgrondcommissie