ODO stunt tegen Futura

Door Thijs

ODO 1 kan elk punt gebruiken in de strijd tegen een promotie/degradatie wedstrijd aan het eind van dit seizoen. Tegen de kersverse kampioen Futura leek dat een lastige opgave. Het begin van de wedstrijd voorspelde weinig goeds. Futura schoot uit de startblokken en had al snel een ruime 1-6 voorsprong. Even dreigde ODO volledig weggespeeld te gaan worden, maar twee doelpunten op rij gaven weer wat hoop. ODO kwam steeds beter in de wedstrijd, maar Futura behield haar ruime voorsprong. Naarmate het eindsignaal dichterbij kwam, ging Futura steeds slordiger spelen en ODO rook zijn kans. De achterstand werd goedgemaakt en met nog enkele minuten te spelen, werd het 11-12. Beide ploegen gingen op jacht naar een doelpunt, maar het was ODO dat in de allerlaatste seconde de gelijkmaker scoorde. Een zwaarbevochten gelijkspel en mogelijk een erg belangrijk punt in de strijd tegen degradatie.
ODO 2 had alleen theoretisch nog een klein kansje op het kampioenschap, maar dat moest er wel gewonnen worden van VEO 3. In een aantrekkelijke eerste helft gingen beide ploegen gelijk op en dat zorgde voor een 8-8 ruststand. In de tweede helft vielen de doelpunten minder makkelijk en keek ODO lange tijd tegen een 9-11 achterstand aan. Een mooie eindsprint zorgde voor de 11-11, maar verder kwam ODO niet. Door de winst van SDO en het gelijkspel van HKV tegen ONDO, is SDO kampioen geworden en gepromoveerd naar de reserve eerste klasse.