ODO 1 wint van koploper Nieuwerkerk

Door Thijs

Deze zaterdag was er eindelijk weer eentje met veel &#39groene&#39 uitslagen bij de senioren. Zowel ODO 1, 2 als 4 wisten hun wedstrijd te winnen. ODO 3 sleepte een gelijkspel uit het vuur.

ODO 1 speelde uit tegen koploper Nieuwerkerk. ODO en Nieuwerkerk stonden dit seizoen al twee keer eerder tegenover elkaar en beide keren trok ODO aan het langste eind. Nieuwerkerk was dus gewaarschuwd en ODO wist dat er kansen op een overwinning waren. De eerste helft ging gelijk op. ODO speelde vooral aanvallend goed geconcentreerd en had weinig moeite met het achterverdedigen van Nieuwerkerk. Na een gelijkopgaande eerste helft stond het 9-9 met rust. Na rust pakte de thuisclub een 13-10, maar daarmee was de wedstrijd nog niet gespeeld. ODO knokte terug en kwam zelfs op voorsprong: 14-15. Met nog zo&#39n vijf minuten te spelen pakte ODO een 15-17 voorsprong. Nieuwerkerk wist nog wel terug te komen tot 16-17, maar de gelijkmaker viel niet. ODO hield de voorsprong vast en won voor de derde maal dit seizoen van Nieuwerkerk.
ODO 2 speelde uit tegen KVS 5. Thuis werd er al eens van de ploeg gewonnen en ook nu was de winst voor ODO. ODO pakte binnen tien minuten een riante 0-5 voorsprong en kwam de rest van de wedstrijd eigenlijk niet meer in gevaar. ODO 2 won verdiend met 12-15.
ODO 3 trad aan tegen koploper De Meervogels 6. ODO keek de gehele wedstrijd tegen een kleine achterstand aan. Met nog een minuut te spelen kwam De Meervogels op 10-11 en leken de gasten er met de winst vandoor te gaan. Toch wist het geroutineerde ODO nog een stip te forceren en wist zo een gelijkspel uit het vuur te slepen: 11-11.
ODO 4 wist eenvoudig te winnen van hekkensluiter Avanti 5. Eerder werd de thuiswedstrijd al gewonnen met 9-5 en ook nu had ODO weinig moeite met de tegenstander. ODO 4 won ruim met 7-15.