Berichten van de KNKV

Door André

Deze week
– Wereldrecordpoging TOP Vroomshoop
– Geslaagde 1 april-grap bij Korfbalradio
– Meedenken over het communicatiebeleid van het KNKV
– Promotietrip in VS door Europese ploeg
– KorfbalFit: passend product voor terugloop van senioren

(Bron: KNKV)

Wereldrecordpoging TOP Vroomshoop

TOP uit Vroomshoop onderneemt ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum een recordpoging korfballen. Het is de bedoeling op 3 en 4 juni 25 korfbalwedstrijden achter elkaar te spelen, 37 uur en 20 minuten lang, tegen verschillende tegenstanders.

Geslaagde 1 april-grap bij Korfbalradio

Korfbalradio heeft een geslaagde 1 april-grap verspreid. In een nieuwsbericht deelde de zender mee dat het KNKV een contract zou hebben gesloten met Talpa van John de Mol. Wekelijks zou de Korfbal League op de nieuwe zender te zien zijn. Directeur Henry Valk zou bij de uitzending van 1 april j.l. aan het einde van de uitzending het nieuwe contract wereldkundig maken.

Meedenken over het communicatiebeleid van het KNKVAltijd al een keer mee willen denken over het communicatiebeleid van het KNKV? Het KNKV geeft je daar nu de gelegenheid voor. Op 9 mei as. wordt op het bondsbureau te Utrecht een brainstormsessie gehouden over het communicatiebeleid. Iedereen die geïnteresseerd is en actief wil meedoen aan deze avond, kan zich aanmelden via e-mail.

Promotietrip in VS door Europese ploeg

Van zaterdag 29 oktober tot zondag 6 november speelt een Europese promotieploeg in de Verenigde Staten. De spelers komen uit België, Duitsland, Nederland en eentje, afkomstig uit Nederland, woont in de VS. De coach, Steve Barker, komt uit Engeland. Verder gaan o.a. mee de scheidsrechters Wietske Jongbloed en Alberta Boerma. De bestemming van de trip zijn de universiteiten in Holland (Michigan) en Boston (Massachussets). Het doel is korfbal te demonstreren, clinics te verzorgen en meer in het algemeen de Amerikaanse korfballers te stimuleren bij de verdere opbouw van korfbal.

KorfbalFit: passend product voor terugloop van senioren

19 maart jl. werd KorfbalFit gelanceerd. KorfbalFit is een product dat inhaakt op de afname van de seniorenleden bij korfbalverenigingen. Bij KorfbalFit wordt geen competitie gespeeld, wel wordt er getraind en toernooien gespeeld. Er zijn twee mappen ontwikkeld voor KorfbalFit, een map voor het kader van de vereniging en een kader voor de trainer van de groep. Met deze mappen kan een vereniging aan de slag om KorfbalFit op te zetten. Lees verder)