(Bron: KNKV)

Aanpassingen regelgeving Jeugd

In de afgelopen maanden is er veel gezegd over de plannen om de regelgeving van het jeugdkorfbal aan te passen. Dat aanpassing van deze regels wenselijk is, daar is bijna iedereen het over eens. In de afgelopen jaren heeft een werkgroep met specialisten uit de verschillende districten nagedacht over dit punt. De voorstellen zijn vervolgens uitvoerig besproken met commissies, besturen, kader en verenigingen. De informatieavond op donderdag 20 januari jl. werd door ongeveer 85 vertegenwoordigers bezocht. Onlangs er is naar alle korfbalverenigingen een brief(.pdf) over de aanpassingen in de regelgeving van het Jeugdkorfbal gestuurd.

België dwingt Nederland gelijk spel af

Zondag 6 februari bleek dat België een dag eerder verstoppertje had gespeeld in de dubbelinterland tegen Nederland. In de eigen thuishal bleek er een andere ploeg te staan, zaterdags had de tweede keus gespeeld. Het werd in Deurne een harde wedstrijd waarin Nederland moeite had het eigen spel te spelen. Er kon geen afstand worden genomen en bij België schitterde Bart Cleyman. Na rust, 6-8, lukte het Oranje maar niet om afstand te nemen. In tegendeel, een 13-15 voorsprong ging verloren. 15-15 werd de eindstand, waarbij gelukkig voor Nederland de Belgen niet tot scoren kwamen in hun laatste aanval.

Nederland te sterk voor een ongeïnspireerd België

De Belgen werden geconfronteerd met drie afzeggers in de zaalinterland tegen Nederland in de Pathmoshal in Enschede. De eerste vier aanvallen leverden vier doelpunten op: 3-1 voor Oranje. Het beeld was bepaald: Nederland was sterker maar de Belgen konden ook hun kansen pakken. Alleen: Nederland kon langer aanvallen dankzij een betere afvang. Toch geeft de 12-5 ruststand de krachtsverhoudingen niet goed weer. De Belgen waren gelijkwaardiger. Maar ook de tweede helft slaagden zij er niet in om beter om te gaan met de kansen en de bal langer in de aanval te houden. Oranje probeerde wel wat maar had pech. Het individuele klassenverschil zorgden ervoor dat Nederland toch nog met 18-10 won in een wedstrijd die als de spreekwoordelijke nachtkaars uit ging.