Berichten van de KNKV

Door André

Deze week
– Ranking van de korfballanden
– TIME for Korfbal Challenge
– Kapotte korf in Pijnakker
(Bron: KNKV)

Ranking van de korfballanden

In augustus 2004 heeft de Internationale Korfbal Federatie een rankingsysteem geïntroduceerd. Op de grote international evenementen, zoals de Wereld Kampioenschappen, Continentale kampioenschappen, zowel voor senioren als jeugd, en de World Games, kunnen de landen punten halen aan de hand van de behaalde resultaten op het betreffende toernooi. Na ieder evenement wordt de nieuwe ranking vastgesteld. De IKF Ranking van de eerste 10 landen zoals vastgesteld november 2005 is als volgt.

1. Nederland
2. België
3. Taiwan
4. Tsjechië
5. Australië
6. Duitsland
7. Portugal
8. Engeland
9. Zuid Afrika
10. Spanje

TIME for Korfbal Challenge

Van maandag 27 tot en met donderdag 30 december organiseert het KNKV voor de 5e keer de TIME for Korfbal Challenge. De wedstrijden vinden plaats in het Topsportcentrum Stad Rotterdam Verzekeringen in Rotterdam. De deelnemers zijn Fortuna/Tempus, PKC/Café Bar, Dalto/Human Network, De Meervogels, Deetos/Volhuis, Die Haghe, de Tulips en Tsjechië. Meer weten over de Challenge? Ga naar de site van de TIME for Korfbal Challenge.

Kapotte korf in Pijnakker

Zaterdag 18 december werd de 1e klas wedstrijd Avanti-Albatros 12 minuten voor het einde gestaakt bij de stand 14-14. Een stuk van een mand brak af en er was geen reservemateriaal in de Steinbachhal aanwezig. Albatros zag eerder deze zaalcompetitie de wedstrijden tegen GKV en Dijkvogels niet doorgaan. De Zwijndrechters wacht na zes competitierondes dus nu twee inhaalwedstrijden en een wedstrijd uitspelen.