Vrijwilligerscoördinator

Wil jij je inzetten voor ODO en helpen om de ODO vrijwilligersorganisatie draaiende te houden? Vind jij het belangrijk dat de vrijwilligers het naar hun zin hebben bij ODO? Dan zijn we op zoek naar jou!

In verband met zwangerschapsverlof en verhuizing van Margreet, zoeken we per direct een enthousiaste vrijwilliger die komende seizoen(en) de ODO vrijwilligerscoördinatie op zich wil nemen.

Wat doet de vrijwilligerscoördinator?
De vrijwilligerscoördinator doet onder andere het volgende:
– Overzicht houden van alle ODO vrijwilligerstaken en de invulling hiervan
– Meedenken over hoe ODO zich het beste (en/of beter) kan organiseren
– Bewustwording/ enthousiasmeren van nieuwe ouders binnen vereniging voor vrijwilligerswerk
– Algemeen aanspreekpunt voor alle huidige en potentiele vrijwilligers
– Inventarisatie van vrijwilligers en evt. vacatures voor volgend seizoen (via commissievoorzitters)
– Aanspreekpunt voor alle ODO commissies die een nieuwe vrijwilliger willen benaderen
– Meedenken over kandidaten voor een functie (NB vaak benader je niet zelf de vrijwilligers!)
– Leuke wervingsacties bedenken en meedenken over manieren van invulling voor bepaalde taken.

Het leuke van deze functie is dat je vrij bent in hoe je het invult. Je hoeft niet per se korfbalkennis te hebben, het is belangrijker dat je het leuk vindt om de vereniging te (leren) kennen en contacten te onderhouden in en om ODO. De vrijwilligerscoördinatie is daarmee een leuke taak voor zowel een spelend lid als voor een ouder van een jeugdlid.

Bestuursfunctie
Het bestuur komt maandelijks bij elkaar om het reilen en zeilen van de vereniging te bespreken en af te stemmen. Het is praktisch en erg leuk om als vrijwilligerscoördinator deel uit te maken van het bestuur, maar het is geen must om direct bestuurslid te worden. Dit is allemaal in overleg te bepalen.

Lijkt het je leuk om deze rol op je te nemen, wil je meer weten over de functie of weet jij iemand anders die geknipt voor deze rol zou zijn? Neem dan vooral eens vrijblijvend contact op met het bestuur, bijvoorbeeld met Jaap van Vliet of Erik Scheffers. Spreek hen aan op het veld of mail naar .