Trakteren bij ODO

Hoera, je kind is jarig. Natuurlijk vinden we het leuk om daar ook bij ODO aandacht aan te besteden. Maar wel graag op een verantwoorde manier. Want, met zoveel jeugdleden is het jammer als er iedere week een of meer ongezonde traktaties voorbij komen, terwijl we met elkaar zo sportief, gezellig en gezond bezig zijn bij ODO.

Opmerkingen hierover van ouders en het feit dat wij als KV VERS modelkantine fungeren voor een gezonde sportomgeving, zijn de aanleiding om dit traktatie advies op te stellen. Let wel: het is een advies, we laten de kinderen en ouders vrij hierin, maar stellen het op prijs als er rekening mee wordt gehouden.

  • Graag alleen op zaterdag trakteren aan het eigen team.
    Dat beperkt het aantal traktaties, want door de week zijn er soms trainingen met 30 kinderen tegelijk. Dat zou 30 traktaties in een seizoen kunnen betekenen en dat vinden we teveel van het goede. Ook voor de ouders blijft het op deze manier overzichtelijk, leuk en betaalbaar.
  • Stem bij de Kangoeroes af met de trainers wanneer jouw kind wil trakteren.
    De Kangoeroes zijn altijd met een grote groep. Zo voorkomen we 3 traktaties op 1 training. Misschien is een traktatie samen met een ander kind een mogelijkheid?
  • Hou het bij gezonde traktaties, betere keuzes of een andere kleinigheid (niet eetbaar). Het voedingscentrum heeft leuke tips en ideeën voor traktaties.

ODO heeft een KV VERS modelkantine en is ambassadeur van een gezonde sportomgeving. Daar past ook een gezond assortiment bij. In de kantine verkopen we veel verantwoorde tussendoortjes, die niet meer dan 75 kcal. per stuk bevatten. Het is mogelijk om een traktatie uit onze kantine uit te delen, die je tegen inkoopprijs kunt aanschaffen.

Zo hebben we op zaterdag altijd fruit te koop. Ook bieden we bakjes met nootjes en snoepgroente aan. Kleine snoepzakjes, gedroogd fruit, een ijsje en zakjes popcorn zijn ook mogelijkheden. Neem gerust even contact op via kc als u iets uit de kantine wilt trakteren.

Heb je aanvullend leuke traktatie ideeën of vragen over ons advies? Stuur een mailtje naar kvvers