DES (D) 6 – ODO 5 14-8
Door Dré
2) DES uit. Uitslag -6. Gemiddeld 12,9°C
Weer een verslagje op deze ideale eigengemaakte pompoensoepdag
De eerste noviteit van de deze wedstrijd is het unieke tijdstip van deze wedstrijd. Iedere ODO ≥3 speler weet het. DES uit is nachtwerk. Een plantijd van 21:30. Beetje uitloop tot 22:15. Wedstrijdje en dan net voor 0:00 terug in de paarse wereld. Nu dat was niet het programma van gister. Al om 16 uur werd er verzameld in de sporthal. Om het allemaal nog gekker te maken, liep het programma ook nog op schema. De wondere wereld van de Hoornbloem .
Over de wedstrijd zelf kan ik kort zijn. Of uitgebreid. Of een beetje middelmatig lang en niet kort. Ik kies voor kort. Het was niet al te goed. We begonnen nog wel lekker. Wat goede aanvallen en wat toverballen zorgde voor een 6-2 tussenstand. Daarna was het strak verdedigende DES de betere ploeg. Met rust noteerde deze razende reporter een 6-4 voorsprong. Ik weet niet precies wat er in de rust is gezegd, maar een verandering na rust was niet zichtbaar. Een moeizaam aanvallen, maar goed verdedigend ODO. DES verdedigde ook goed, en wist de gaatjes bij ODO makkelijk te vinden. En zo kwam DES dichterbij, gelijk en er over. Het laatste kwartiertje was niet lang genoeg om dit te herstellen.
Mooi op tijd voor een restje van het tweede terug naar Maasland. De soep is klaar.
Weekliedje: TV On The Radio – Happy Idot (http://tinyurl.com/ODO5weekliedje) en die van vorige week was: Augustines – Chapel Song.
Troostende Pompoensoep
500g pompoen(vers of diepvries), 1 grote uit, 2 tenen knoflook, 125g winterpeen, 1 tomaat, peterselie, olijfolie, laurierblaadje, 1tl komijn, 500g water, 1 groentebouillontablet, 2 druppels tabasco, 50g crème fraîche(optie)
Snijd de pompoen in vieren. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd de pompoen in grove brokken. Snijd de ui en knoflook fijn. Schil het stukje winterpeen en snijd hem in plakken. Vals spelen kan heel goed met pompoenbrokken uit de vriezer,welke verstopt staan in het bovenste schap bij de AH te Maasland.
Verhit de olie in een grote pan en bak de pompoen, winterpeen ui, knoflook en komijn een minuut of vijf. Voeg het laurierblaadjes toe. Schenk het water erbij en voeg het bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat alles in half uur gaar pruttelen. Schrijf een verslagje van de wedstrijd. Verwijder de zaadlijsten bij de tomaat en snij het vlees in kleine blokjes, hak de peterselie.
Verwijder de laurierblaadjes en zet het vuur uit. En het leukste, pureer de soep met de staafmixer. Soep terug op het vuur en breng op smaak met de tabasco, peper en zout. Roer de tomaat en peterselie door de soep. Schep de soep in diepe borden of kommen en schep er crème fraîche op als je denkt dat de soep daar beter van wordt. Eetse.
