Dijkvogels E1 – ODO E2 (5-5) Geweldig!

Voor de zaal speelden we al 2x tegen de Daaik; we verloren 2x (eenmaal 9-5, eenmaal 10-1) maar wat mij vooral bijstond is dat we de bal bijna niet naar elkaar toegespeeld kregen, dus ook bijna geen balbezit, en weinig kansen tegen deze 2e jaars E pupillen.
Dus vooraf vertelde ik jullie dat ik vooral nieuwsgierig was naar hoever jullie nu stonden, of er in vergelijking met die wedstrijden vooruitgang te zien was. Na het mooie zaalseizoen. Alle afspraken weer in herinnering gebracht. Sam was voor school 12 dagen op reis in Ethiopië en we speelden zonder Minke. Dus zouden jullie nu met zijn vieren een hele wedstrijd moeten spelen. Nu, in het zonnetje bij de Dijkvogels gingen jullie ongekend fel en geconcentreerd van start en hielden dat zeer lang vol. Er werd gespeeld als ware jullie tijgers (maar wel met ‘t koppie) en bijna alles ging ‘gewoon’ hartstikke goed. Zodra we in balbezit waren werd er goed uitgestapt en gegooid, en waren we direct gevaarlijk. Als we de bal kwijt waren werd er direct veel druk gezet en kon de tegenstander niet zo maar de uitbraak bal gooien. En ondanks het lengteverschil in het voordeel van de Dijkers wisten we ook in de verdediging ons mannetje en vrouwtje te staan, en de aangeef veel te verhinderen. En eigenlijk terecht kwamen jullie op een 0-3 voorsprong, waarbij de tegenstander niet heel veel in te brengen had. Vlak voor rust werd het pas 1-3. In de rust kan je dan eigenlijk alleen maar zeggen: “dit is hoe we het willen spelen, ga vooral zo door!”, wetende dat ons spel veel kracht kost. Na rust missen we 4-5 100% kansen en met onze normale scherpte hadden we de wedstrijd in het slot kunnen gooien. Maar, ze gingen er niet in, wij werden wat vermoeid, af en toe foutjes en Dijkvogels wist langzaam dichterbij te sluipen. Het werd zelfs gelijk en ze namen een 5-3 voorsprong! Eigenlijk was ik al tevreden met het vertoonde spel, en nam genoegen met het verlies. Maar daar waren jullie het niet mee eens en zetten nog een paar keer goed aan. Met als resultaat nog 2 schitterende doelpunten op doorzettingsvermogen en de wedstrijd eindigt in 5-5.

Wat waren wij trots op jullie. Soms heb je een dag waar alle puzzelstukjes in elkaar vallen.
Dit was zo’n dag en hebben jullie zelf gezien wat er dan mogelijk is. En het kan nog mooier worden!

Tot op de training en/of een fijne vakantie!