ODO 1 – Kinderdijk 1 (21-27)

Hallo allemaal,

Gisteren stond de eerste returnwedstrijd op het programma. Dat betekent dat je van tevoren al een beetje een beeld hebt van wat voor tegenstander je tegenover je krijgt. Bij de vorige wedstrijd tegen Kinderdijk hadden we het lastig, vooral aan het begin van de wedstrijd. Bij de mannen moet vooral druk worden gezet, want die waren de vorige keer erg scherp. We moesten vanaf het begin er vol voor gaan, eigenlijk zoals elke wedstrijd. Na het praatje van Rob en een lekkere felle warming-up begonnen we de wedstrijd, gesteund door de Kangoeroes op de bank.

We openden de score met een vrije bal van Willem. Kinderdijk was vanaf het begin weer scherp, maar dit keer konden we beter aansluiten. Er werd een hele tijd om en om gescoord, maar Kinderdijk kon aan het einde van de eerste helft toch uitlopen naar een 9-13 ruststand. In de rust werd benadrukt door Rob dat er duidelijker naar elkaar moest worden gecommuniceerd en dat er duidelijkere rollen kwamen in het veld. Op deze manier ga je met meer zekerheid spelen en konden veel meer kansen creëren in een aanval. De verdediging moest ervoor zorgen dat het ontregeld werd. Kinderdijk moest uit het spel gehaald worden. Dat was de taak voor de tweede helft. In deze helft hebben we laten zien dat we echt op karakter kunnen spelen, maar Kinderdijk bleef mee scoren. Uiteindelijk, in de laatste tien minuten, zie je dat er eigenlijk nog weinig voor elkaar wordt gespeeld. Losse schoten worden geforceerd, waardoor Kinderdijk kan uitlopen. De eindstand is 21-27 geworden. Een bittere nasmaak op het eind, want er had zeker meer ingezeten. De taak voor ODO is voor de komende tijd om deze wedstrijd te vergeten en een frisse blik te werpen op de volgende wedstrijden. Volgende week staat ONDO op het programma en die zullen gebrand zijn om revanche te nemen. Wij gaan er alles aan doen om de punten van die uitwedstrijd mee te nemen naar Maasland. Tot volgende week!