ODO E1 – Excelsior (D) E3 (6-6)

Hallo toppers van de E1,
Aan mij de eer jullie voor één keer te coachen. Jullie moesten tegen Excelsior en dit beloofde een leuke wedstrijd te worden. Door dat ik al een aantal keer bij jullie gekeken heb en jullie van vorige jaar uit de E kende, wist ik al een beetje wat jullie konden. Maar ik wilde wel is zien wat voor groei jullie door maakte als “de tuttenbellen”. De E1 was samen met de F2 om 9:00 de eerste van de ochtend. Voor de wedstrijd had ik van jullie coaches te horen gekregen dat jullie gelijk moesten warm schieten en gelijk de focus moesten krijgen. Dat deden we door warm te lopen, te schieten, doorloop ballen te nemen en te lummelen. Jullie waren al goed warm en dat resulteerde dan ook tot een 2-0 voorsprong tegen Excelsior. Wel hadden zij ook hun kansen en ging het de hele wedstrijd gelijk op. Na de eerste 10 minuten vertelde ik jullie dat je niet te veel met je tegenstander mee moet gaan want als wij sprongen om de bal te onderscheppen draaide ze meteen om of sneden ze voor elkaar in en maakte ze snel een actie terwijl wij dan nog moesten omschakelen. Dus te tip: Het alleen volgen van je tegenstander en minder letten de bal ging naar mate de wedstrijd veel beter! In onze aanvallen zaten een hoop mooie dingen. Lotte die een paar mooie schoten van dichtbij scoorde, Birke met een ver schot en Ruth met slimme omdraaiballetjes. En zo ook in de laatste minuut toen wij 6-5 achter stonde. Door het snelle overspelen hebben we er met zijn alle voor gezorgd dat Ruth nog kon scoren. 6-6 was de eindstand. Een verdiend gelijkspel en oooo wat was het spannend!
Ik vond het super leuk om jullie te coachen en ik kom zeker nog wel is kijken! Bedankt tuttenbellen :p