Maassluis 1 – ODO 1 (36-24)

Beste lezer,

Bij de bekendwording van de zaalpoule voor dit seizoen, werden ODO en Maassluis in dezelfde poule ingedeeld. Deze wedstrijden zijn toch net iets specialer dan de andere reguliere competitiewedstrijden. Vorig seizoen werd de Maasderby 2x gespeeld en dat waren twee echte krakers. Daarnaast leverden deze wedstrijden 4 punten op (voor de Maaslanders).

Dit seizoen is alles anders bij beide ploegen. Waar ODO een ‘opbouwjaar’ heeft, hoopt Maassluis dit seizoen te gaan oogsten met het liefst twee kampioenschappen en promoties. Beide ploegen hebben dan ook weinig geheimen voor elkaar. Zo is dit seizoen te zien dat ODO nog zoekende is en daardoor wisselvalig. Maassluis scoort heel makkelijk (en veel) en wint al haar wedstrijden.

In deze editie was het ODO met het eerste doelpunt in de wedstrijd, maar Maassluis met de betere start. Na 10 minuten stond er 7-3 tussenstand op het bord. En deze lijn heeft zich voortgezet in de rest van de eerste helft. Een ontketend Maassluis wist maar liefst 20 goals te scoren in de eerste helft. Ruststand 20-9.

Het waanzinnige schotpercentage van Maassluis zakte de eerste 10 minuten na rust behoorlijk in. Daarnaast was de terugkeer van Wouter in het veld een impuls (4 goals). Ook de verhuizing van Martijn v V naar het andere vak wierp zijn vruchten af. De inhaalrace werd ingezet, maar een échte comeback werd het helaas nooit. Dichter dan 6 goals kwamen we niet, waardoor een resultaat nooit echt in zicht kwam. Wel is er de tweede helft een wedstrijd van gemaakt. Er is 15x gescoord de tweede helft en dat is gewoon goed. Dit biedt perspectief om weer op voort te borduren. Eindstand werd 36-24.

Dit mag aanstaande zaterdag gaan gebeuren tegen Korbatjo 1 om 19:10 uur in De Hofstede. Hopelijk met wederom veel supporters net als gisteren bij Maassluis, waarvoor bedankt! Maassluis gefeliciteerd, succes met de kraker tegen Kinderdijk zaterdag en graag tot 10 februari voor de return. Tot slot werd mij veelvuldig gevraagd naar het aantal strafworpen. Dit waren 20 in totaal waarbij 11 voor Maassluis en 9 voor ODO. Overigens werden alle 20 strafworpen gescoord.