Valto 6 – ODO 5

VALTO 6 en ODO 5 maken er weer een leuke wedstrijd van.

De Westlandse derby tussen VALTO 6 en ODO 5 staat altijd garant voor een leuke wedstrijd, waarin degene met de beste vorm van de dag er met de winst vandoor gaat. Onder de bezielende leiding van scheidsrechter van Geest schoten beide ploegen uit de startblokken. Na wat aftastende aanvallen wist Bart V voor de thuisploeg de score te openen. VALTO 6 zou na de gelijkmaker van JP weer het voortouw nemen door een doelpunt van Mandy. ODO 5 speelde vandaag echter met drie gedreven junioren Jaline, Maud en Marieke en wist de Lierse aanvallen prima te verstoren. De gelijkmaker werd gescoord door Wouter, maar niet veel later zou Lisanne VALTO 6 weer op voorsprong zetten. ODO wist weer via Maud op gelijke hoogte te komen bij 3-3 en nam nu het initiatief van de thuisploeg over. Wouter zette ODO 5 op voorsprong, maar Mandy wist VALTO echter nog één keer op gelijke hoogte te brengen. ODO 5 liep hierna weg met twee doelpunten van Marieke en wist het eerste gaatje te slaan. Mandy hield VALTO 6 in de wedstrijd door vlak voor rust weer de aansluiting te maken en de ruststand op 5-6 te zetten.

VALTO 6 had beter niet kunnen gaan rusten, want het had hen duidelijk geen goed gedaan. Binnen een tiental minuten wist ODO 5 het verschil te vergroten naar 5-9. Pas toen wist de thuisploeg weer de korf te vinden en maakte Mandy er 6-9 van. ODO 5 zat echter lekker in de wedstrijd en vergrootte het verschil met de doelpunten van Nathan en Marieke naar 6-11. Bart deed nog wat terug voor VALTO 6, maar ODO 5 bleef de wedstrijd controleren. Na de 8-11 tussenstand halverwege de 2e helft leek er nog wat mogelijk voor de thuisploeg, maar VALTO 6 miste vandaag de scherpte in de afronding. ODO 5 speelde de wedstrijd vakkundig uit en zette de eindstand met de doelpunten van Nathan en 2x Bram op 8-14. Een verdiende overwinning van de Maaslandse ploeg, die vandaag gewoonweg de betere vorm van de dag hadden. Zij sluiten na deze overwinning aan in de middenmoot van de competitie, waar VALTO nog op de eerste punten wacht. De competitie is gelukkig nog lang, dus we zien in maart wel hoe het afloopt.

Goed weekend iedereen, Arno van Leeuwen.