Vol gas?

We gaan het niet over het zeer wisselvallige weer hebben…. Alhoewel we zaterdag ochtend toch wel wat overvallen waren door 2 kunstgrasvelden die overspoeld waren. Gelukkig kon er met behulp van eenvoudige trekkers (..) een aantal speelvelden watervrij gemaakt worden waardoor het programma door kon gaan.

Daar waar het korfbal programma en verenigingsleven wat heeft gestokt met veel onderbrekingen, is het nu de laatste weken vol gas met 3 aaneengesloten zaterdagen waar op gespeeld wordt, Afgelopen zaterdag won een goed spelend ODO 2 van zichzelf maar helaas in de dying seconds niet van tegenstander Fortuna. Als jullie die beste beentje blijven voorzetten dan gaan de punten voor lijfsbehoud binnen komen! ODO 1 zou bij winst naar boven kunnen kijken in plaats  van naar onderen. De uitwedstrijd tegen DES was lelijk maar wel gewonnen. helaas werd er vooral verdedigend niet thuisgegeven in de 1e helft en kon DES ook naar hartenlust de bal in de aanval houden. Een jammerlijke 17-20 nederlaag en een verrassende winst van Phoenix op koploper Albatros gaan zorgen voor spannende weken! De zaterdag werd onder het genot van heerlijke Mexicaanse wraps en een voltallig ODO 4 met sombrero’s  (prima verzorgd!) afgesloten.

Komende zaterdag weer een thuisprogramma, waarbij afscheid genomen wordt van onze sponsor Mart van Buuren/BVB, en  zo ook van de huidige technische staf. Na afloop van de wedstrijden wederom een maaltijd met de viskar (zie elders voor inschrijven!) en zullen we ook een eindfeest hebben met medewerking van Re-Light! Net zoals in de Hofstede hopen we er weer een daverend feest van te maken voor iedereen!

 

Voor het zover is organiseert ODO ook nog het 49e schoolkorfbal toernooi, op vrijdag 31 Mei! Vanaf 16.30 uur zullen zo’n 150 basisschool leerlingen wedstrijden spelen. Komt dat vooral zien! Ennuh, mocht je willen helpen, er zijn nog steeds vrijwilligers nodig om te coachen of fluiten…meld je aan bij Marieke Hoekveen

In de week van 3 Juni wordt in Maasland weer de Avond4daagse gelopen, en ook ODO is betrokken bij dit evenement als ‘post’ . Er wordt op 4 Juni ook een oefenwedstrijd gespeeld tussen ODO en Maassluis junioren. De jeugdtrainingen zullen worden aangepast.

Dan volgt op Zaterdag 8 Juni nog een volledige wedstrijd dag, als laatste van deze vreemde competitie. We zijn dan zeker nog niet klaar, we zijn bezig met het doorzetten van een aantal trainingen in de zomer (ODO draait door/ODO zomerfit) en ook voor de nieuwe groep ODO -Fitters zijn we bezig een programma in elkaar te draaien. Verder zal op 21 Juni het tentenkamp voor de jeugd zijn, en zaterdag 22 Juni vindt dan het Beach Korfbal Toernooi plaats, met medewerking van Smaak & Meer die weer heerlijke hamburgers zal bereiden!

Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan de toekomst van ODO, met een informatie bijeenkomst waarvoor heel veel mensen zijn uitgenodigd,. Ook is er een jubileum commissie bezig met voorbereiding op het 75-jarig bestaan van ODO (februari 2025). En uiteraard is de Technische Commissie hard bezig met de teamindelingen voor het komende seizoen..

U ziet, vol gas………

 

Rob van der Hak