Nieuw beleid bardiensten

Helaas moeten we constateren dat de pool met vaste bardienst ouders te klein wordt, waardoor er te vaak een beroep gedaan moet worden op dezelfde ouders en onze spelende leden (16+). Dat is voor de ouders niet wenselijk, omdat het plezier verdwijnt als men te vaak wordt opgesteld. Voor spelers is het niet wenselijk, omdat ze naast fluiten, coachen en andere taken binnen ODO, teveel belast worden. Voor de bardienstroostermaakster is het niet wenselijk, omdat het maken van het rooster steeds lastiger wordt en zeker vervanging vinden op het laatste moment een lastige klus is. Uiteindelijk is het voor iedereen vrijwilligerswerk, dus het motto is: “Het moet wel leuk blijven”.

Daarom hebben we besloten om tijdens de veldperiode meer nieuwe ouders te gaan opstellen voor bardienst net zoals we dat met de zaalwacht doen tijdens de zaalperiode. We hebben daarvoor een mooi systeem, waarop je kunt inschrijven wanneer een bardienst je het beste uitkomt, passend bij jouw agenda.

  • We vragen dat per kind één van de ouders zijn/haar voorkeuren opgeeft (graag meerdere data doorgeven).
  • Doe je dat niet, dan bestaat de kans dat je vanuit ODO zelf opgesteld wordt, mogelijk op een tijdstip dat het net niet lekker uitkomt.
  • Als je staat opgesteld, is dat ruim van tevoren te zien in het persoonlijke programma dat je per mail ontvangt, net zoals je zaalwacht en rijbeurten daarin terug kunt vinden.
  • Onderling ruilen is uiteraard mogelijk, maar geef dat wel even door aan de roostermaakster.
  • Afzeggen is geen optie, alleen in nood als je echt niemand anders kunt vinden of bij last minute ziekte. Ruilen is de norm.
  • Het bardienstrooster is op de ODO site te vinden onder het kopje Praktisch. Daar kun je kijken met wie je zou kunnen ruilen en wanneer je zelf staat opgesteld.

Gelukkig zijn er ouders die vaker opgesteld willen worden en dus wat meer ervaren zijn. Daarom zul je als nieuwe bardienstouder altijd met iemand staan die al vaker bardienst gedaan heeft. Verder spreken veel dingen voor zich: de kassa is heel gebruiksvriendelijk en er is een map met instructies. Uiteraard is het ook gewoon gezellig om met elkaar onze leden en supporters van een lekker kopje koffie of een vers broodje uit onze mooie keuken te voorzien.

Uiteindelijk kunnen we de vereniging alleen draaiende houden met elkaar, dus ook de ouders van jonge kinderen hebben we daar bij nodig. Een kleine moeite als we de taken verdelen, maar een groot plezier voor ODO! Alvast bedankt voor jullie inzet!

PS: zodra het wedstrijdprogramma bekend is, ontvangt iedereen een uitnodiging per mail van Amanda Mos (de bardienst roostermaakster) om zich in te schrijven voor bardiensten.

Hartelijke groet namens het bestuur,

Barbara Hanemaaijer