Belangrijke informatie voor het ODO Oliebollen toernooi 28 December 2023

Beste deelnemers en mee eters….

aan het ODO oliebollen toernooi wordt dit jaar deelgenomen door maar liefst meer dan 170 spelers én 170 eters..

We zijn natuurlijk APE trots dat dit evenement zo’n gave aantrekkingskracht heeft!

Om alles in goede banen te leiden met zo’n massa mensen, volgt hier wat informatie en ook een aantal aanwijzingen.

Wij verzoeken jullie dit goed na te lezen. Op naar een geweldig toernooi!!

 

De accommodatie, omkleden, spullen opbergen, zaalvloer

De Hofstede beschikt over 4 kleedkamers (nr. 1, 2 heren, nr. 3, 4 dames). Deze kleedkamers zijn uitsluitend via de zaal bereikbaar. De zaalvloer is uitsluitend te bespelen op sportschoenen, met witte zool, zonder noppen. Kom zoveel mogelijk al omgekleed naar de sporthal, opdat je evt. alleen nog maar schoenen aan hoeft te trekken. Berg je spullen op in een tas, en zorg ervoor dat je geen waardevolle zaken onbeheerd daar achter laat. Na afloop is er gelegenheid tot douchen. Gezien de hoeveelheid spelers en aanwezige capaciteit douches is het aan te bevelen z.s.m. na afloop van je laatste wedstrijd om te kleden. Helaas zullen we wachtrijen niet kunnen voorkomen.

Het toernooi, aantal teams, programma, wedstrijdduur, scheidsrechters, spelregels.

Vanaf 17 uur spelen we een mini toernooi om lekker warm te draaien met de teams die er zijn; na 19 uur begint het hoofdtoernooi met alle teams. De schema’s voor de beide toernooien (met in totaal 25 teams!) hangen in de gang naar de sporthal toe. De wedstrijdleiding zit aan de overkant, bij het scorebord. De wedstrijden worden omgeroepen. We spelen tegelijkertijd op 3 zogenaamde pupillen velden, zonder middenlijn. De wedstrijden duren elk 10 minuten en we spelen met 4 tegen 4 spelers. Mocht het wenselijk zijn om daar 5 tegen 5 van te maken, dan is dat prima! De wisseltijd na afloop is 1 minuut. De wedstrijden worden geleid door scheidsrechters van andere teams, een fluitje meenemen is handig. De wedstrijdleiding heeft evt. ook fluitjes extra, en scheidsrechters briefjes voor de stand. Neem sowieso een wit en een gekleurd shirt mee, om onderscheid te kunnen maken in de wedstrijd!! De eerstgenoemde ploeg speelt in het wit!

Spelregels: We hanteren de rode lijnen aan de zijkant, en zwarte lijnen aan de achterkanten. Lopen met de bal in je handen is niet oké… en korfbal is geen contactsport, dus fysiek spel wordt afgefloten. Er mag daarentegen wél ‘verdedigd’ geschoten worden! Tevens is het toegestaan dat een dame een heer verdedigt en andersom. Sportiviteit!!!

Het eten….

uit Maasland verzorgd ook dit jaar weer het overheerlijke saté buffet. Vanaf 17.45 uur is het buffet open, tot 18.45 uur. Anders dan andere jaren, i.v.m. de toeloop, zullen we in groepen/teams gaan eten, met tijdsblokken. Dit om teveel drukte in de kantine te voorkomen en de veiligheid te waarborgen. De indeling van de teams, welke tijdsblokken zullen ook in de gang naar de sporthal zichtbaar zijn. Wij vragen eenieder om dit goed te bekijken, en met elkaar er voor te zorgen dat alles goed verloopt. Voor een aantal kids is een patat frites met snack besteld.

Voor volwassenen is de prijs € 11/per persoon, kids menu (frites met snack) € 5.

Op de dag zelf ontvangen jullie een betaalverzoek hiervoor!!

Het oliebollen comité wenst jullie een fantastisch toernooi (blijf heel!)

Frits, Erna, Pien, Marlize en Rob