ODO E1 – Valto E3

Goedemorgen dames,

Vandaag mochten jullie al vroeg in de Hofstede gaan strijden tegen Valto E3. Na een pittige training donderdag waarin Jordy en ik jullie flink streng hebben moeten aanspreken en moesten motiveren, gingen we heel scherp van start vandaag! Helaas was Babet ziek en moest zij thuisblijven, maar gelukkig wilde Keet wel invallen. Valto was een leuke tegenstander en het spel ging heel gelijkwaardig op. Zij hebben mooie afstand schoten gescoord, daar waren wij helaas niet tegenop gewassen. Maar wat hebben wij weer goed samenspel gezien aan de kant van Odo!

Fem; wat speelde jij een goede wedstrijd vandaag!! Kanjer!! Je was scherp, je hebt een paar ballen onderschept, zat goed in de verdediging bij je tegenstander, sloot heel netjes aan in de aanval en je hebt zelfs een doorloopbal genomen (en bijna gescoord)!! Heel knap gedaan. We blijven bij jou trainen op deze concentratie en het verdedigen.

Liz; jij kunt super goed vrijlopen, aansluiten en de bal snel doorspelen. Door jouw slimme manier van vrijlopen komt de bal snel bij de juiste paal waardoor je anderen vrijspeelt of zelf je kansen weet te pakken! En vaak ook nog wel een keer (of wat) scoort!! Je hebt een mooi, zuiver schot! Jouw aandachtspuntje is dat je naar de bal blijft kijken als je aan het verdedigen bent, zodat je (nog meer) ballen kunt onderscheppen. En durf doorloopballen te gaan nemen, je kan het!

Rose; Jordy en ik zien je elke week verder ontwikkelen. Iedere training pik je wel iets op wat je belangrijk vindt, om dat vervolgens ook in de wedstrijd te doen. Zo zagen we je vandaag goed in de ballijnen lopen, het gooien moeilijk maken, uitstappen en zeker ook je eigen kansen pakken voor de doorloopbal. Heel goed gedaan!! Er komt vanzelf een moment dat je scoort! Waar we met jou aandacht aan willen besteden op trainingen is je felheid. Dit willen we verder uitbreiden door bijvoorbeeld ook de bal gelijk af te willen vangen als er geschoten wordt.

Keet; Je speelde hartstikke leuk mee vandaag in de E1, leuk om te zien hoe hard je vecht om aan de bal te komen. Je hebt een paar keer ingesneden voor de doorloopbal en zelf geschoten (helaas afgekeurd, maar wel knap geschoten)!! Ook verdedigend deed je het hartstikke goed door dicht bij je tegenstander te blijven. Probeer wel wat rustiger te schieten, dan zul je zien dat je een zuiver schot hebt en nog meer gaat scoren.

Myron; We zien bij jou dat je heel fel op de bal bent en goed in de ballijnen durft te lopen. Hierdoor onderschep je veel belangrijke ballen en kun je voor jezelf en de andere mooie kansen creëren. Je leert steeds beter in te schatten wanneer je wel/niet kunt schieten. Verdedigend blijf je goed bij je tegenstander waardoor je het heel moeilijk maakt om te kunnen schieten en vandaag hield je je armen naar beneden toen je iets te laat was. Hierdoor kregen we geen strafworp tegen. Heel knap van je!! Jouw aandachtspuntje is dat je rust in het spel moet zien te houden. Je bent zo fel dat je daardoor slordig/verdedigd schiet of op de verkeerde korf, hierdoor raken we de bal dan kwijt. Hou je rust, dan zul je zien dat het nog leuker wordt om aan te vallen.

Komende week wordt een drukke week. Dinsdag is er pietentraining en woensdag mag vriendinnenteam E1 Sinterklaas en zijn Pieten verwelkomen in de kantine van het veld. Donderdag weer trainen maar zaterdag 2 december zijn we vrij. Jullie kunnen dan even opladen om op 9 december (weer thuis) te gaan knallen tegen Die Haghe E4.

Jordy en ik hebben genoten van deze wedstrijd!!! We zijn trots op jullie en kijken uit naar alle trainingen/feestjes en wedstrijden die weer gaan komen binnenkort.

Groetjes Jordy en Marjanneke